Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση έως 100.000€ | Mikrometoxos.gr

Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση έως 100.000€

09.02.2016 12:47

ΕΝΘΕΤΟ «ΕΡΓΑΣΙΑ» ΣTO ΕΘΝΟΣ

Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση έως 100.000€

Εως το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού την προκήρυξη των τεσσάρων νέων χρηματοδοτικών δράσεων του ΕΣΠΑ

Οι τέσσερις δράσεις αφορούν στην ενίσχυση μικρών, νεοφυών και τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και άνεργων πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Οι επιδοτήσεις για την κάθε κατηγορία φτάνουν ακόμη και στο 100% των επενδυτικών τους σχεδίων και οι δικαιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από 6.000 έως και 100.000 ευρώ για δαπάνες εκσυγχρονισμού, λειτουργικού κόστους, εξοπλισμού και πρόσληψης νέων υπαλλήλων.

Τα προγράμματα αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στους εξής τομείς: Αγροδιατροφή/Βιομηχανία τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Υλικά/Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια και Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας και στην Υγεία. Στο μεταξύ, αλλάζει και η διαδικασία υποβολής των επενδυτικών προτάσεων καθώς και η αξιολόγησή τους, προκειμένου να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθεί η διαφάνεια.

Οι αλλαγές αυτές θα μειώσουν δραστικά τον χρόνο και το κόστος αξιολόγησης των υποβαλλόμενων προτάσεων, ενώ τα κριτήρια πλέον θα είναι λιγότερο σύνθετα.

 

ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση έως 100.000€

Η κατανομή 1.314 θέσεων φυλάκων στο υπ. Πολιτισμού

Σταδιακά θα εκδοθούν από την εκάστοτε Εφορεία Αρχαιοτήτων οι προκηρύξεις πρόσληψης 1.314 εποχικών υπαλλήλων (ημερήσιοι φύλακες, νυχτοφύλακες και προσωπικό καθαριότητας) στο υπουργείο Πολιτισμού. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για επτά μήνες (Απρίλιος – Οκτώβριος) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία, με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με το διευρυμένο θερινό ωράριο.

 

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ
Προκήρυξη για 36 διανομείς στα ΕΛΤΑ

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Διαγωνισμός εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Θέσεις για τεχνίτες στα ΕΛΠΕ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017