Τέλος οι συναινέσεις από την αντιπολίτευση – Απειλούν ανοιχτά την κυβέρνηση με πτώση

Αποφασισμένοι να αφήσουν την κυβέρνηση να πέσει δηλώνουν όλο και περισσότεροι βουλευτές της αντιπολίτευσης, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές αντιδρούν στο «αντάρτικο» που σηκώνουν κάθε λίγο και οι λιγάκι βουλευτές της συμπολίτευσης, ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό.
Στην ίδια γραμμή με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο που είπε ότι δεν θα ξαναψηφίσει νομοσχέδιο αν δεν ψήφισουν και οι 153 από την κυβερνητική πλειοψηφία, κινήθηκε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

“Εάν η κυβέρνηση δεν έχει 153 να φύγει, να πέσει, να ξεκουμπιστεί” είπε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ όπου ήταν καλεσμένος με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. “Δεν αξίζει συναίνεση και συμφωνία στον Αλέξη Τσίπρα” σημείωσε ο κ. Γιακουμάτος.

Οι πιέσεις προς την κυβέρνηση αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς έχει μπροστά της ένα ναρκοπέδιο: Ασφαλιστικό, κόκκινα στεγαστικά δάνεια, φορολογία αγροτών κ.ά.

Απώτερος στόχος να ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για οικουμενική κυβέρνηση και να πιεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει αποφάσεις που θα κοστίσουν αυτό που αξίζουν τα μέτρα που υπέγραψε.