Σύσταση «ΑΓΟΡΑ» δίδει για Alpha, Πειραιώς και Εθνική η Eurobank Equities

Σύσταση «ΑΓΟΡΑ» δίδει για τις μετοχές των Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνικής η Eurobank Equities, η οποία ξεκινά εκ νέου την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών.

……
Ειδικότερα, δίδει σύσταση «buy», ήτοι για αγορές, στις τρεις τράπεζες, καθώς εκτιμά ελκυστική την αναλογία του ρίσκου έναντι των αποδόσεων, με προτίμηση στις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία αναφέρει ότι έχει στέρεο ισολογισμό.

…..
Σημειώνεται ότι η Eurobank Equities δίδει νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, ως εξής:


– Στα 2,95 ευρώ για την Alpha Bank
– Στα 0,25 ευρώ για την Πειραιώς
– Στα 0,44 ευρώ για την Εθνική.

Καταλύτες και ανησυχίες

Το πιο σημαντικό ορόσημο είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου οικονομικού προγράμματος προσαρμογής, που εφαρμόζει η Ελλάδα, κάποια στιγμή εντός του α’ ή β’ τριμήνου του 2016, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για το δεύτερο σημαντικό καταλύτη, ήτοι τη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά η Eurobank Equities στην έκθεσή της.
Παράλληλα σημειώνει ότι άλλες θετικές εξελίξεις θα έρθουν με τη μορφή: i) της πολιτικής σταθερότητας στη συνέχεια, ii) της επαναφοράς του waiver της ΕΚΤ για τα ελληνική ομόλογα, iii) της συμπερίληψης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, iv) τις πιθανές αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης , και v) της βελτίωση της καταναλωτικής και επενδυτικής εμπιστοσύνης.


Στον αντίποδα, επισημαίνει ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι αφορούν κυρίως στην Κοιτάζοντας καθοδικοί κίνδυνοι, πιστεύουμε ότι αυτά αφορούν κυρίως στην πολιτική και στις μακροοικονομικές τάσεις.
Προσθέτει, ωστόσο, ότι η φιλευρωπαϊκή σύνθεση της ελληνικής βουλής είναι ένας καθησυχαστικός παράγοντας που υποδηλώνει ότι η χώρα θα κινηθεί προς την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ανεξάρτητα από τον θόρυβο που προηγείται των μεταρρυθμίσεων και της αστάθειας.