Όπως ανέφερε στη συνέχεια η αστυνομία μέσω twitter, σε σχετική έρευνα βρέθηκαν πυρομαχικά και όπλα. “Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση των ανθρώπων που στρατολογούνται στους κόλπους τρομοκρατικών ομάδων στις ρημαγμένες από τον πόλεμο περιοχές στη Συρία και το βόρειο Ιράκ” σημειώνει η αστυνομία της Δανίας σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία δεν θα δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των τεσσάρων συλληφθέντων ή τις υποψίες που τους περιβάλλουν. Και οι τέσσερις θα προσέλθουν ενώπιον δικαστή για  προανακριτική ακρόαση την Παρασκευή.

Περισσότερα από 125 άτομα από τη Δανία θεωρείται ότι έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος μετά την επίσκεψή τους στη Συρία και το Ιράκ, είχε αναφέρει τον Οκτώβριο η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας, συμπληρώνοντας οτι τουλάχιστον 27 εξ αυτών έχουν πεθάνει εκεί.

“Γνωρίζουμε ότι άτομα που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ή το Ιράκ, μπορεί να αποτελέσουν μία συγκεκριμένη απειλή για την ασφάλεια της Δανίας” δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Soren Pind λίγα μετά τις συλλήψεις.