Σόου Τσακαλώτου υπερ Βαρουφάκη: Μήπως φταίει για τις ήττες από τα Φερόε και τις βροχές;

«Σε λίγο και ο κ. Βαρουφάκης θα φταίει που η εθνική Ελλάδας έχασε και εντός και εκτός από τα Νησιά Φερόε» είπε ο υπουργός Οικονομικών που κάλυψε πλήρως τον προκάτοχό του παραφράζοντας φράση του λόγιου Σάμιουελ Τζόνσον

  • http://www.protothema.gr/politics/article/522911
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΚΤ για τα stress test.
Παράλληλα, ο υπουργός επιχείρησε να καλύψει πλήρως τον προκάτοχό του Γιάνη Βαρουφάκη από τα ομαδικά πυρά που εκτόξευσε νωρίτερα η αντιπολίτευση χρεώνοντάς την πλήρη εκτροπή της ελληνικής οικονομίας, την επιβολή των capital controls και την ανάγκη για νέα ανακεφαλαιοποίηση.
«Ο βρετανός λόγιος Σάμιουελ Τζονσον έλεγε ότι το τελευταίο καταφύγιο του κάθε μπαγαπόντη είναι ο πατριωτισμός. Αν έπρεπε να το προσαρμόσουμε αυτο στην Βουλή των Ελλήνων θα λέγαμε ότι στην θέση του «πατριωτισμού» υπάρχει ο «αντιβαρουφακισμός». Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, για όλα φταίει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα υπάρχει ο Γιανης Βαρουφάκης που φταίει για τα capital controls, για την ανακεφαλαιοποίηση, για την κατάρρευση της οικονομίας. Νομίζω ότι δεν πείθει κανένα αυτό το επιχείρημα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να έχει παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών πράγμα που δεν το εξασφαλίζει το υπο συζήτηση νομοσχέδιο. «θα θέλαμε να επηρεάζουμε την πολιτική των τραπεζών ώστε να μην επενδύουν σε επικίνδυνα εργαλεία. Όχι να τις επηρεάζουμε για τις διοικήσεις και για το σε ποιους θα δίνουν δάνεια» ανέφερε για να προσθέσει «Όπως είπε ο Τζον Ρομπινσον για την αγορά εργασίας: το χειρότερο στον καπιταλισμό είναι να μην σε εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός. Το ίδιο ισχύει για την ανακεφαλαιοποίηση. Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρχει ανακεφαλαιοποίηση καθώς θα υπήρχαν δυσάρεστες εξελίξεις για τους ανθρώπους… Μέσα στον καπιταλισμό μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα των τραπεζών όχι όμως το ζήτημα της εργασίας».
Υποστήριξε ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών γίνεται παράλληλα με την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» ενώ σημείωσε ότι και οι δύο διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εως το τέλος του έτους.
«Σήμερα η ανακεφαλαιοποίηση και στην 2η σειρά προαπαιτούμενων η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» ώστε να λυθούν και τα δύο εως το τέλος του έτους» είπε.
Παράλληλα, είπε ότι οι νέες μετοχές που θα πάρει το ΤΧΣ θα είναι κοινές με δικαίωμα ψήφου ενώ πρόσθεσε ότι η σχετική υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί θα προβλέπει ότι η μετατροπή των παλιών προνομιούχων μετοχών θα γίνει επίσης σε κοινές με δικαίωμα ψήφου. Τέλος, σημείωσε ότι υπάρχει εξισορρόπηση των συμφερόντων μεταξύ του Δημοσίου και των ιδιωτών.
Επιμένοντας στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Τσακαλώτος έδωσε στη συνέχεια διευκρινήσεις για τους «μπαγαπόντηδες» θεωρώντας ότι οι συνάδελφοί του της αντιπολίτευσης δεν τον κατανόησαν.
«Όταν έδινε ο Θεός μοίραζε τα γονίδια του χιούμορ οι της αντιπολίτευσης μάλλον κρατούσαν ομπρέλες» ειπε αρχικά για να προσθέσει «όταν είπα ότι ο Σάμιουελ Τζόνσον ανέφερε ότι το τελευταίο καταφύγιο του μπαγαπόντη είναι ο πατριωτισμός και το παραλλήλισα με τις αναφορές σας στον κ. Βαρουφάκη εννοούσα ότι σε λίγο και ο κ. Βαρουφάκης θα φταίει που η εθνική Ελλάδας έχασε και εντός και εκτός από τα Νησιά Φερόε ή γιατι είχαμε τις περισσότερες βροχές τα τελευταία 15χρόνια».

———————————————————————

Σχόλια46 Προσθήκη σχολίου
Aristophanes31/10/201523:52

Άγρια μεσάνυχτα έχει σαν οικονομολόγος ο κ. Βαρουφάκης. Όταν το κρέας που τρώει ο Έλληνας είναι Γερμανικό ή Ολανδικό (γιατί του Έλληνα του πέφτει βαρύ να το παράγει ο ίδιος) και σε κάθε 100 ευρώ που ξοδεύει τα 70 πάνε στις χώρες που τον προμηθεύουν από τρόφιμα και φάρμακα μέχρι …βίδες δεν φταίει το νόμισμα, ούτε η Ευρώπη.
Όσα λεφτά και να μας δίνουν δεν φτάνουν. Μόλις τα ξοδέψουμε το 70% μας το έχουν πάρει πίσω. Είναι εναλλακτικός oικονομολόγος λένε. Δεν έχει ακουστεί κάτι πιο γελοίο. Δηλαδή ; Αντί για ευρώ να έχουμε φασόλια (;)…
Πέρα από αυτό συμπεριφέρθηκε σαν 15χρονος και ενώ ήταν υπουργός οικονομικών, δεν διέθεσε καθόλου χρόνο για τα τρέχοντα στην Ελληνική οικονομία. Με το να λες διάφορες σκέψεις χωρίς ειρμό και κυρίως ορατό αποτέλεσμα, δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο.
Αδολεσχία έλεγαν την “πάθηση” που έχει ο Βαρουφάκης οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δηλαδή ακατάπαυστη φλυαρία… Αλλά έχουν ευθύνη και οι δημοσιογράφοι που αναπαράγουν κάθε είδηση για τον Βαρουφάκη ανεβάζοντας τη μιντιακή του αξία, ενώ δεν είναι μεγαλύτερη από αυτή της κ. Λουκά ή του κ. Λεβέντη (που νομίζει πως επειδή μπήκε στη Βουλή κυβερνά κι’ όλας)…