ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ: Σήμερα σχολιάζουν οι κκ Κ.Φέγγος και Δ. Τζάνας

Απόλυτα ενδεικτικές οι εκτιμήσεις του Κώστα Φέγγου (Versal ΑΕΠΕΥ) που τονίζει το προφανές, ότι “η Κυβέρνηση, η οποία τώρα καλείται να λύσει εξαιρετικά γρήγορα, συσσωρευμένα προβλήματα της Οικονομίας…

Και να αποδείξει πως η αναδιάταξη των ίδιων ατόμων, χωρίς όμως αρκετούς από τους αντιρρησίες του παρελθόντος, θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη”.

Σύμφωνα με τον κ. Φέγγο, τα θέματα παραμένουν τα ίδια και είναι: -Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών πριν το νέο έτος, ώστε να αποφύγουμε το “bail in”.

-Η χρηματοδότηση της Οικονομίας και η αποπληρωμή των χρεών του Κράτους στους Ιδιώτες, η χρηματοδότηση μέσω των Κοινοτικών πακέτων, η συμμετοχή στα πακέτα ποσοτικής χαλάρωσης, που θα κριθούν από την αξιολόγηση και που πρέπει να γίνουν γρήγορα.

-Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις Τράπεζες και η άρση των capital controls, που θα επιτρέψουν στην Οικονομία να λειτουργήσει.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής, την επιστροφή καταθέσεων στις Τράπεζες, την αύξηση της εισπραξιμότητας των χρεών προς το Κράτος και άλλα πολλά “εύηχα”…

ΤΟΤΕ έχουμε το ίδιο εκρηκτικό μείγμα που μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε, τονίζει ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ [Ι]: 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του Δημήτρη Τζάνα (TecGroup), που επισημαίνει το κακό διεθνές οικονομικό – χρηματιστηριακό κλίμα…

Και ότι μέσα σε αυτό η Κυβέρνηση καλείται σε ασφυκτικά οριοθετημένους χρόνους να λειτουργήσει με πρωτόγνωρους ρυθμούς εργατικότητας και αποτελεσματικότητας για να ανταποκριθεί. 

ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ η Ελληνική Κοινωνία θα πρέπει να αποδεχθεί, ως “πειθαρχημένος ασθενής που εισέρχεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας”, την διαδικασία που είναι πιθανό να σταθεροποιήσει την Οικονομία και να ανοίξει την προοπτική επανεκκίνησής της στη συνέχεια.

“Όλα αυτά είναι ευχολόγια και η Κυβέρνηση θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Αγορών” τονίζουν οι συγκρατημένα απαισιόδοξοι, οι οποίοι στην παρούσα φάση είναι σημαντικά περισσότεροι.

* ,