Σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – Βαγγέλης Σιούτης | Mikrometoxos.gr

Σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – Βαγγέλης Σιούτης

12.09.2015 04:50

“Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο με το ύψος των συναλλαγών στα χαμηλά επίπεδα που έχουμε πια συνηθίσει και τους περιορισμούς στους Έλληνες επενδυτές να παραμένουν” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Ο Γενικός Δείκτης στις τέσσερις από τις πέντε συνεδριάσεις της εβδομάδας φλέρταρε με την αντίσταση (38,2% Fibonacci Retracement) των 675 – 680 μονάδων, που είχαμε αναφέρει, χωρίς να καταφέρει να την διασπάσει πειστικά, αλλά από την άλλη χωρίς να απομακρυνθεί από αυτήν.
Ένα εύρος διακύμανσης από τις 630 στις 680 μονάδες δεν αλλάζει την καλή βραχυπρόθεσμη εικόνα της Αγοράς που στηρίζεται από τα δύο μεγάλα “κεριά” των συνεδριάσεων 24 και 25 Αυγούστου που από τα χαμηλά των 562,87 μονάδων επανήλθε ο Γενικός Δείκτης στις 620 μονάδες.
Η επόμενη εβδομάδα είναι πλούσια σε γεγονότα και εξελίξεις.
Καταρχήν αναμένεται νευρικότητα στις Ξένες Αγορές ενόψει της συνεδρίασης της Fed (16-17/9) με κυρίαρχο θέμα την αύξηση επιτοκίων.
Επίσης είναι η τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με τους επενδυτές να παίρνουν θέση και να ποντάρουν στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.
Είναι βέβαιο ότι το Χρηματιστήριο και η Οικονομία θέλουν σταθερή Κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας που θα δράσει γρήγορα για την επόμενη αξιολόγηση, που θα ανοίξει τον δρόμο στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και στη συζήτηση για το χρέος, ενώ θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη για την προσέλκυση επενδύσεων.
Κρίσιμη για την βραχυπρόθεσμη πορεία της Αγοράς είναι και η αναμενόμενη για σήμερα απόφαση του οίκου FTSE, για την αξιολόγηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ενώ την επόμενη Παρασκευή έχουμε και λήξη Παραγώγων.
Με θετικές εξελίξεις, μετά τις εκλογές, ο Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει την διάσπαση των 710 μονάδων (υψηλό Γενικού Δείκτη μετά τα capital controls) και προσέγγιση των 790 μονάδων, ενώ σε αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ το χειρότερο σενάριο, που είναι οι επαναληπτικές εκλογές, ή η δημιουργία Κυβέρνησης οριακής πλειοψηφίας, θα οδηγήσει σε νέα χαμηλά τον Γενικό Δείκτη που θα προσεγγίσει τα χαμηλά του 2012 στις 472 μονάδες.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017