Σχέδια* για την ανακήρυξη της οικονομικής περιοχής στην οποία βρίσκεται ως ανεξάρτητης πόλης – κράτους επεξεργάζεται το City του Λονδίνου!! | Mikrometoxos.gr

Σχέδια* για την ανακήρυξη της οικονομικής περιοχής στην οποία βρίσκεται ως ανεξάρτητης πόλης – κράτους επεξεργάζεται το City του Λονδίνου!!

01.04.2016 13:08
Μια μικρή ομάδα εργασίας από ειδικούς σε συνταγματικά και νομικά θέματα συμβουλεύει το City σχετικά με την καλύτερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να διασφαλίσει τη νομική αναγνώριση ενός νέου στάτους μετά ένα Brexit
.
Σχέδια για την ανακήρυξη της οικονομικής περιοχής στην οποία βρίσκεται ως ανεξάρτητης πόλης – κράτους επεξεργάζεται το City του Λονδίνου, σε περίπτωση που στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, σχετικά με τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., υπερισχύσει το Brexit.
.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «City A.M.», έχουν λάβει χώρα συναντήσεις και συνεδριάσεις προκειμένου να εξεταστεί το νομικό καθεστώς μιας τέτοιας κίνησης, αν oι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
.
Πηγή παρούσα στις συναντήσεις, οι οποίες έχουν γίνει υπό άκρα μυστικότητα, αναφέρει στην εφημερίδα «City A.M.», ότι μια μικρή ομάδα εργασίας από ειδικούς σε συνταγματικά και νομικά θέματα συμβουλεύει το City του Λονδίνου σχετικά με την καλύτερη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να διασφαλίσει τη νομική αναγνώριση ενός νέου στάτους μετά ένα Brexit.
.
«Οι συναντήσεις είναι αυστηρώς μυστικές», αναφέρει η εν λόγω πηγή και προσθέτει ότι «αν κάποιος ρωτήσει τι κάνουμε, απαντάμε ότι είμαστε μια ομάδα που έχει σχηματιστεί για την υποστήριξη του Jeremy Corbin (σ.σ. ηγέτης των Εργατικών), κάτι που τους απομακρύνει αδικαρίτως».
.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρχιτέκτονες αυτού του σχεδίου μελετούν διάφορα μοντέλα ανεξαρτησίας του City του Λονδίνου, περιλαμβανομένων αυτών της πόλης του Βατικανό και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στην Ουκρανία.
.
Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο του City δήλωσε ότι «το βασικό εμπόδιο προς το παρόν είναι σχετικά με το ποιος θα είναι ο πρόεδρος αυτού του νέου κράτους».
*TO ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ από τους μαιτρ του είδους

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017