Σφοδρή επίθεση Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση | Mikrometoxos.gr

Σφοδρή επίθεση Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση

10.04.2016 16:35

Σφοδρή μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης, στη Θεσσαλονίκη.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και μόνον η ΝΔ μπορεί να τη ρίξει το ταχύτερο δυνατό. Ο κ. Τσίπρας έκανε τεράστια ζημιά, κάθε μέρα που περνάει κάνει μεγαλύτερη, όσο πιο γρήγορα φύγει και μιλήσει ο λαός, τόσο πιο γρήγορα θα ξανασταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της”, τόνισε η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο “Πόρτο Παλάς”.

Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση, επειδή διαφωνεί με το περιεχόμενο της αξιολόγησης και σημείωσε: “Δεν θα χρειαζόταν το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 1,5 δισ. άμεσων φόρων δεν πρόκειται να εισπραχθεί, διότι οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, στη λεπτομέρεια του, ότι υπήρχε τρόπος μειώνοντας δαπάνες να μειώσουμε φόρους”.

Ως προς το προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδειξε “απόλυτη ανικανότητα” και είπε χαρακτηριστικά: “Χρειάστηκε 8 μήνες η κυβέρνηση για να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα. Ξέρουμε τι θα πει πρόσφυγας. Δεν υπάρχει προνόμιο ευαισθησίας σε κανένα κόμμα”.
Υπογράμμισε πως οι νόμοι ισχύουν για τους πάντες και αναρωτήθηκε: Πώς δεν παρενέβη η Αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μετανάστης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το παιδί του σαν σφεντόνα, για να προστατεύσει αυτή την ψυχούλα, πώς εξακολουθεί να είναι για τόσες μέρες κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη ή μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων και προσφύγων να κλείνουν τη γέφυρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων.

Χαρακτήρισε “ντροπή” την κατάσταση στην Ειδομένη και τόνισε πως “η ΝΔ θα αγωνιστεί να υπάρξει η κοινή λογική σε αυτή την κυβέρνηση για όσο είναι ακόμα κυβέρνηση”.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία είπε ότι “είναι επιπόλαιος έως επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, και η ΝΔ δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το προσφυγικό άλλοθι για να βλαπτούν οι ελληνικές εθνικές θέσεις, να κατρακυλήσουμε σε καταστάσεις που δεν θα είναι αναστρέψιμες”.

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ παρατήρησε ότι δεν υπάρχει καν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σημείωσε: “Αδυνατίζει η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, όταν στελέχη ενός κόμματος λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν θα λέγονται και Μακεδονία. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαστε ΑΝΕΛ. Για μας η θέση είναι μία και είναι αδιαπραγμάτευτη, και είναι η θέση την οποία κερδίσαμε στο Βουκουρέστι με τον Κώστα Καραμανλή. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις”.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017