Συστάσεις και Τιμές Στόχου για τις Συστημικές Τράπεζες από (10) οίκους | Mikrometoxos.gr

Συστάσεις και Τιμές Στόχου για τις Συστημικές Τράπεζες από (10) οίκους

08.03.2016 16:13

Σας παραθέτουμε κατωτέρω τις εκθέσεις (10) οίκων (6 ελληνικών και 4 ξένων) με τις Συστάσεις και τις Τιμές Στόχου τους για τις (4) Συστημικές Τράπεζες και οι οποίες έχουν δημοσιευθεί από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι και σήμερα… Οι πιο πρόσφατες στο ξεκίνημα της αναφοράς μας…

 

EUROBANK EQUITIES

Σχετική εικόνα

Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 2,95 ευρώ για τη μετοχή της Alpha και τα 0,44 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.
Για την Πειραιώς η τιμή-στόχος τίθεται στα 0,25 ευρώ.
Η σύσταση και για τις τρεις τράπεζες είναι buy, ενώ η χρηματιστηριακή διευκρινίζει ότι προτιμά την μετοχή της Εθνικής Tράπεζας.

 

HSBC

 


Στην δική της έκθεση, ξεκινά κάλυψη των μετοχών των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας, δίνοντάς τους αξιολόγηση “buy” και τιμή στόχο 1,23 ευρώ για την πρώτη και 0,39 ευρώ για τη δεύτερη.

Παράλληλα, αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς σε “buy” από “hold’, μειώνοντας όμως την τιμή-στόχο στο 0,27 ευρώ ανά μετοχή από 0,50 ευρώ προηγουμένως

Ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,92 ευρώ ανά μετοχή από 4,66 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση “buy”.

 

NBG Sec

Σχετική εικόνα

Αρχίζει εκ νέου κάλυψη για τις ελληνικές τράπεζες και δίνει σύσταση «outperform» για την Alpha Bank με τιμή-στόχο 3,29 ευρώ, την Eurobank, με τιμή-στόχο 1,03 ευρώ και την Πειραιώς με τιμή-στόχου 0,31 ευρώ.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει την Alpha Bank στη λίστα των επιλογών της (selected outperform list). Η χρηματιστηριακή δεν διατυπώνει – ως είναι ευνόητον- εκτίμηση για τη μετοχή της Εθνικής.

 

Πειραιώς Χρηματιστηριακή


Σε ξεχωριστό update για τον κλάδο των τραπεζών επανέρχεται με σύσταση υπεραπόδοσης για την Alpha Bank και τιμή-στόχο τα 3,44 ευρώ και με ουδέτερες συστάσεις για τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank, με τιμές-στόχους το 0,51 ευρώ και το 1,38 ευρώ αντίστοιχα.

Η Αlpha Bank αποτελεί την προτιμητέα επιλογή της χρηματιστηριακής εξαιτίας της ελκυστικής της αποτίμησης, των υψηλών κεφαλαιακών «μαξιλαριών» που διαθέτει και της χαμηλότερης συμμετοχής του DTC στα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας. Επιπρόσθετα, το ΤΧΣ συμμετέχει με 11% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, το δεύτερο χαμηλότερο μεταξύ των τραπεζών.

  1. Στο βασικό ερώτημα της ανάλυσης γιατί να επενδύσετε σε ελληνικές τράπεζες, η απάντηση βρίσκεται στα σημαντικά discount έναντι των ενσώματων αξιών τους.

Με βάση τις εκτιμήσεις τους, ο δείκτης P/TBV κυμαίνεται από 0,19 φορές έως 0,32 φορές το 2017.

Ακόμη και κάτω από τις δυσοίωνες προβλέψεις της ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται να είναι διαπραγματεύσιμες μόλις πάνω από τις 0,5 φορές για το 2017, discount 15% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές (avg. P/TBV 0,7 φορές το 2017), στοιχείο που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης.

2) Mετά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, οι δείκτες CET1 τοποθετούνται στο 19% ή στο 16,9% σε fully loaded βάση.

Οι «κεφαλαιακές εφεδρείες» στα κεφάλαια των τραπεζών θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις αυξημένες προβλέψεις μιας επιθετικής αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου των χορηγήσεων, μέσα από ένα συνδυασμό διαγραφών και αναδιαρθρώσεων…

Μειώνοντας το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων από το ποσό των 82 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014, σε 35 δισ. ευρώ σύμφωνα με το πρώτο σενάριο που αναλύεται.

3) Oι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να παράγουν κερδοφορία προ προβλέψεων (PPI) 14,2 δισ. ευρώ σωρευτικά την περίοδο 2015-2017 ή 4,7 δισ. ευρώ το έτος ή 30% πάνω από την εκτιμώμενη κερδοφορία προ-προβλέψεων του 2015.

 

ΙBG

Σχετική εικόνα

Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, η IBG άρχισε ξανά την κάλυψη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με σύσταση “buy”, που αναγνωρίζουν σημαντικό περιθώριο ανόδου και για τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank ορίζεται στα 3,88 ευρώ, για την Eurobank στα 1,94 ευρώ , για την Εθνική στo 0,60 ευρώ και για την Πειραιώς στo 0,48 ευρώ.

 

Wood & Co.

Σχετική εικόνα

Ο οίκος τονίζει ότι βλέπει αξία στην Alpha και τη Eurobank, για τις οποίες δίνει σύσταση «buy» με τιμές-στόχους στα 3,29 και 1,30 ευρώ αντίστοιχα. Το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχεται στο 90% για την Alpha και στο 80% για τη Eurobank.

Παράλληλα, επαναδιατυπώνει συστάσεις «hold» για τις μετοχές των Πειραιώς και Εθνικής, με στόχους τα 0,38 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα.

 

Credit Suisse

Σχετική εικόνα

Περιθώρια ανοδικής κίνησης και για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες «βλέπει» η Credit Suisse σε έκθεσή της στην οποία επαναδιατυπώνει τις συστάσεις και τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις μετοχές.

Ωστόσο, ο οίκος σημειώνει ότι υπάρχουν ρίσκα τόσο στο μακροοικονομικό όσο και στο πολιτικό μέτωπο, αλλά και όσον αφορά στην ικανότητα των τραπεζών να αναδιαρθρώσουν τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση outperform για την Alpha Bank και την Εθνική, με τιμές-στόχου στα 2,93 και 0,41 ευρώ αντίστοιχα.

Επίσης, διατηρεί σύσταση “neutral” για την Πειραιώς, με στόχο το 0,28 ευρώ και underperform για τη Eurobank, με στόχο το 1,06 ευρώ.

 

Alpha Finance


Με τιμή-στόχο στo 1,45 ευρώ για τη Eurobank, στο 0,40 ευρώ για την Εθνική και 0,45 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά κάλυψη για τις τρεις μετοχές, θέτοντας σύσταση «outperform».

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τις τράπεζες.

 

Pantelakis Sec

Σχετική εικόνα

Οι μετοχές Εθνικής και Alpha Bank αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Pantelakis Sec μεταξύ των τραπεζών, σύμφωνα με σχετικό report. H χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 3,20 ευρώ για τη μετοχή της Alpha με σύσταση overweight, ενώ για την Εθνική η τιμή-στόχος τίθεται στo 0,45 ευρώ (σύσταση overweight).

H Pantelakis Sec βλέπει τη Eurobank στo 1,12 ευρώ (σύσταση Neutral) και την Τράπεζα Πειραιώς στo 0,30 ευρώ, με σύσταση Neutral.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως καταλύτες για την κερδοφορία των τραπεζών τη μείωση της εξάρτησης από τον ακριβό ELA, τη μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και την ανάκαμψη στις προμήθειες (fees).

Για φέτος η χρηματιστηριακή προβλέπει καθαρά κέρδη 331 εκατ. για την Alpha και 132 εκατ. για την Εθνική.

Σε ό,τι αφορά στην καθαρή κερδοφορία της Eurobank, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί φέτος στα 172 εκατ. Για την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπει καθαρά κέρδη 99 εκατ. ευρώ.

 

KBW

 

Σχετική εικόνα

Την εκ νέου κάλυψη των ελληνικών τραπεζών ανακοίνωσε η KBW και παράλληλα έδωσε νέες υψηλές τιμές-στόχους.

Ο οίκος τοποθετεί και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες στην κατηγορία«market perform» και τιμές-στόχους στα 3,30 ευρώ για την Alpha Bank στο 1,40 ευρώ για την Eurobank, στο 0,55 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στο 0,45 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Κατά την ανάλυση, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσουν την Αlpha Bank που έχει πιο καθαρό story,καθόλου κρατική βοήθεια και δείκτη RoTBV 6,5% για το 2018.

————————————–

 

KAI ΣΧΟΛΙΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων 2015 από τις Alpha Bank και Eurobank

ALPHA: Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Goldman Sachs, το outlook για το 2016 παραμένει “επιφυλακτικό”, ωστόσο η σύστασή της για την Alpha bank παραμένει “buy”…

Αφού η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, η Alpha είναι η μόνη χωρίς κανένα είδους κρατικές ενισχύσεις.

Η τιμή-στόχος για το 2016 είναι στα 3,30 ευρώ, ενώ στα σοβαρότερα ρίσκα συγκαταλέγονται το κατά πόσο θα υπάρξει πρόοδος σχετικά με την αναδιάρθρωση του ομίλου, καθώς και οι όροι χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Eurobank ανέφερε η Goldman Sachs, η οποία διατηρεί τη σύσταση neutral (ουδετερότητα) για την μετοχή, με την τιμή στόχο τα 1,40 ευρώ.

Σύμφωνα τώρα με την Credit Suisse, η οποία δίνει τη σύσταση underperform (για αποδόσεις χαμηλότερες της αγοράς) και την τιμή στόχο των 1,06 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του προηγούμενου έτους ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

“Η Eurobank παραμένει η λιγότερο προτιμητέα μετοχή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, με την Alpha Bank να είναι top pick”, καταλήγει η Credit Suisse.

Η Morgan Stanley παραμένει Equal-weight (για αποδόσεις ίσες με αυτές της αγοράς) για την Eurobank, καθώς διαπραγματεύεται σήμερα στο 0,2χ 2017e BVPS και c.6x EPS. Η τιμή στόχος είναι στα 0,99 ευρώ.

Με τη σύσταση buy και την τιμή στόχο στα 1,30 ευρώ, η Wood παρατηρεί ότι τα αποτελέσματα του Q4 ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενα…

Αν και δεν μπορεί να είναι απόλυτα συγκρίσιμα λόγω της απόσχισης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των άλλων επιπλέον “ordinaries” που επηρεάζουν τα βασικά ευρήματα…

Τρεις βασικές κινητήριες δυνάμεις μπορούν να οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα σε αύξηση των κερδών της Eurobank, εκτιμά η UBS η οποία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2015 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Η σύσταση παραμένει neutral (ουδετερότητα) με την τιμή στόχο στα 0,90 ευρώ.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017