Συρία-Ιράκ: Δεκάδες επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών | Mikrometoxos.gr

Συρία-Ιράκ: Δεκάδες επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών

07.04.2016 18:17

Ο διεθνής συνασπισμός πραγματοποίησε 27 επιθέσεις καταστρέφοντας δομές και οπλικά συστήματα των τζιχαντιστών σε περιοχές του Ιράκ και της Συρίας την Τετάρτη. Στόχος του συνασπισμού ήταν το Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα δομές που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού κέντρου επιχειρήσεων, που δραστηριοποιείται από τον περσικό κόλπο, μέχρι τη νοτιοανατολική Ασία.

«Στη Συρία, οι στρατιωτικές δυνάμεις του συνασπισμού, διεξήγαγαν οκτώ χτυπήματα, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη αλλά και drones ενάντια στο ISIL (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε)», ανέφερε σημερινή ανακοίνωση. «Επιπροσθέτως στο Ιράκ, οι δυνάμεις του συνασπισμού έφεραν εις πέρας 19 χτυπήματα, με την υποστήριξη και κάτω από το συντονισμό της κυβέρνησης του Ιράκ, χρησιμοποιώντας ρουκέτες μαζί με αεροσκάφη».

Οι οκτώ επιθέσεις σε πόλεις της Συρίας, μεταξύ των οποίων η Ράκα και η Μανμπίτζ, κατέστρεψαν πολλαπλές θέσεις τζιχαντιστών μαζί με ένα πυραυλικό σύστημα.

Από την άλλη πλευρά, στο Ιράκ, οι επιθέσεις είχαν στόχο τα βόρεια και τα δυτικά της Βαγδάτης, μαζί με το Σιντζάρ και τη Μοσούλη, καταστρέφοντας περιοχές συγκέντρωσης τζιχαντιστών, αποθήκες εκρηκτικών και υπόγεια τούνελ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017