Συνηθίζεται να βλέπουμε κάποια ωραιοποίηση στις τιμές προς το τέλος του έτους

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει το πολύ σημαντικό 560 επίπεδο και να μπει και πάλι πάνω από την ζώνη του 600. Οι 630 είναι  κοντινή μας αντίσταση με κύρια το 650-660 επίπεδο. Οι 590-600 γίνονται στήριξη. Ακόμα δεν έχουμε στους δείκτες αγοραστικά σήματα παρά μόνο από το βραχυπρόθεσμους χρόνους, παρόλα αυτά οι μισές από τις επιλογές μας είναι ήδη με ημερήσια αγοραστικά σήματα.

Η κυβέρνηση δείχνει να προχωρά με τις ιδιωτικοποιήσεις μιας και η σύμβαση για τα αεροδρόμια έκλεισε ενώ φαίνεται πως το ίδιο συμβαίνει και με τον Αστέρα ενώ στις αρχές της εβδομάδας ανοίγουν οι προσφορές για τα λιμάνια. Ο τραπεζικός κλάδος πλέον είναι ανακεφαλαιοποιημένος γεγονός που είναι και το πιο σημαντικό στην παρούσα ενώ ο τζίρος είναι ιδιαίτερα αυξημένος στην χρηματαγορά γεγονός που βοηθάει σημαντικά την ψυχολογία.

Οι ξένοι επενδυτές όσο βλέπουν ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων προχωράει αρχίζουν και βλέπουν πλέον την οικονομία με πιο θετική ματιά. Μπροστά μας έχουμε ουσιαστικά την αξιολόγηση και η αγορά μπορεί να προεξοφλήσει πιθανόν  μια θετική εξέλιξη, αν και οι θεσμοί πιέζουν όσο μπορούν για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα για νέα μέτρα ύψους 3 δις από την στιγμή που δεν μειώνονται οι δαπάνες ειδικά στον ΕΟΠΠΥ.

Τεχνικά έχουμε στην παρούσα σώσει το χαμηλό του Αυγούστου στο 560 και 160 επίπεδο αντίστοιχα, ενώ στην μεγάλη εικόνα μας λείπει μία κατοχύρωση του 700. Ο τραπεζικός κλάδος πλέον με σημαντική βαρύτητα συγχρονίζεται με τους υπόλοιπους τίτλους, με την ΑΛΦΑ να κάνει την διαφορά.

Ο ΓΔ χάνει ακόμα 25% από αρχές έτους με τις επιλογές μας μόλις 6%. Θυμίζουμε πως συνηθίζεται να βλέπουμε ειδικά από Έλληνες θεσμικούς κάποια ωραιοποίηση στις τιμές προς το τέλος του χρόνου ειδικά σε τίτλους που έχουν σημαντικές θέσεις. OTE και ΜΠΕΛΑ ουσιαστικά είναι μεσοπρόθεσμα ανοδικές και τους λείπει απλά ένα νέο υψηλό, ενώ στα θετικά είναι ότι οι περισσότεροι τίτλοι κράτησαν τα χαμηλά του Αυγούστου.

 

 

 

* ,