Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι έως τις 7 Μαΐου - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι έως τις 7 Μαΐου

23.04.2016 19:15

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016.

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας όλοι οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων ενημερώθηκαν αναλυτικά για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό στο σύνολό του από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εξετάσθηκαν σε βάθος οι διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

Η Ολομέλεια εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς από το προνομοσχέδιο κατά το περιεχόμενο του. Όπως τονίσθηκε οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας Βασίλης Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και συγκεκριμένα τόνισε τρία βασικά και καθοριστικά σημεία που είναι:

1) Η έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το δικηγορικό σώμα,
2) Η ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του και
3) Η διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Κατόπιν τούτων, μετά και την κατάθεση του πολυσέλιδου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή η Ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της συντονιστικής επιτροπής και αποφάσισε την τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και να συνέλθει η συντονιστική επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις. Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ξεκίνησε 12 Ιανουαρίου 2016.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017