Συνεχίζεται η παραπομπή Ισλανδών τραπεζιτών στην Δικαιοσύνη | Mikrometoxos.gr

Συνεχίζεται η παραπομπή Ισλανδών τραπεζιτών στην Δικαιοσύνη

24.10.2015 08:33
  • για την οικονομική κρίση του 2008 

 | 

Ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισλανδίας παρουσιάστηκαν έξι διευθυντές τραπεζών για την συμβολή τους στην καταστροφή της εθνικής οικονομίας το 2008.

Οι τραπεζίτες καταδικάστηκαν σε διετή ή πενταετή ποινή κάθειρξης για υπεξαίρεση, χειραγώγηση της αγοράς και αθέτηση καθηκόντων. Το κράτος έχει συνολικά καταδικάσει 26 άτομα που συνέλαβαν στην κρίση του 2008. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να αλλάξει η νομοθεσία, καθώς η ανώτατη ποινή κάθειρξης για εγκλήματα οικονομικής φύσεως δεν ξεπερνά τα έξι έτη.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως η χώρα του Βορρά αντιμετώπισε με διαφορετική προσέγγιση την οικονομική κρίση στην οποία βυθίστηκε το 2008, επιτρέποντας στις τράπεζες να πτωχεύσουν και αποφεύγοντας την επιβολή μέτρων λιτότητας.

Multicolored rooftops and the harbour are seen on the city skyline in Reykjavik, Iceland, on Friday, Aug. 10, 2012. Iceland is betting its decision two years ago to force bondholders to pay for the banking system's collapse may help it rebound faster than Ireland. Photographer: Arnaldur Halldorsson/Bloomberg via Getty Images

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ελεύθερη πτώση» στην οικονομία της Ισλανδίας ξεκίνησε μετά την απελευθέρωση του οικονομικού τομέα το 2001.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017