Συνέντευξη Κ. Μητσοτάκη: Αναγκαίες οι πρόωρες εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη προκήρυξης πρόωρων εκλογών σε συνέντευξή του στη εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Χαρακτηριστικά ανέφερε, «όλοι οφείλουν να βάλουν ένα φραγμό στον κατήφορο της χώρας και να δώσουν οξυγόνο στην Ελλάδα και τους πολίτες». «Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν».

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει καθώς όσο παραμένει δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση. «Χρειάζεται επειγόντως μια νέα κυβέρνηση που θα σπεύσει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία», δηλώνει, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ουσιαστικά η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι σε βαθιά απογοήτευση, καθώς «βιώνουμε σκληρές θυσίες και αλλεπάλληλες ανατροπές στη ζωή μας, μονίμως προς το χειρότερο».

«Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πως να φύγουν από την Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα», τονίζει, ενώ εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ανίκανη» και ιδεοληπτική», «δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει» σημειώνει.