Συνάντηση Λαγκάρντ-Τσίπρα για το χρέος στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις 21 Ιανουαρίου | Mikrometoxos.gr

Συνάντηση Λαγκάρντ-Τσίπρα για το χρέος στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις 21 Ιανουαρίου

14.01.2016 00:40

Η συνάντηση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, θα γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στις 21 Ιανουαρίου.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σκοπεύει να αυναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως θα συζητήσουν για το ελληνικό χρέος και το πως μπορούν να βρεθούν τρόποι για μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτι που αποτελεί σημείο – κλειδί για ενδεχόμενη -περαιτέρω- εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Το Bloomberg επικαλείται πηγή η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί, επειδή οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν δημόσιο χαρακτήρα. Η ίδια πηγή αποκάλυψε πως μέρος της ατζέντας θα αποτελούν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές, μεταξύ των οποίων αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Εάν αυτό επαληθευτεί, θα πρόκειται για το πρώτο… τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με την “ισχυρή κυρία” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τα μέσα του 2015, όταν και το ζήτημα της ελληνικής κρίσης είχε “χτυπήσει κόκκινο”.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Andreas Adriano, αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, τακτική που ακολούθησαν και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Εδώ να σημειώσουμε πως το ΔΝΤ τόνισε τον πρηγούμενο μήνα πως θα σκεφτεί το αν θα εμπλακεί στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας όταν οι ευρωπαϊκές αρχές μετά τις αξιολογήσεις των δανειστών. Ακόμη προσέθετε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μία σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων, αλλά και πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτός είναι ουσιαστικά ο όρος του ΔΝΤ για να δώσει ένα νέο δάνειο. Το να γίνει δηλαδή το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

πηγή: bloomberg.com

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017