Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Γ. Κατάινεν

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, κ. Jyrki Katainen, συζήτησαν γα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και συμφώνησαν και οι δύο στην ανάγκη επιτάχυνσης της προώθησης επενδυτικών σχεδίων στο πρόγραμμα Γιούνκερ.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που βοηθάει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενημέρωσε τον κ. Katainen, ότι η Νέα Δημοκρατία προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζει συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση.