Συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής θέλει η κυβέρνηση - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής θέλει η κυβέρνηση

07.04.2016 14:43

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να υπάρξει ένα τελικό κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού τετράωρου γύρου διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των θεσμών, εξήγησε ότι στόχος είναι να υπάρξει το τελικό αυτό κείμενο συμφωνίας με το σύνολο των μέτρων και των επόμενων βημάτων, το οποίο όμως δεν θα μπορεί να οδηγήσει σε εκταμίευση δόσης, αν δεν διευκρινιστεί ο ρόλος του ΔΝΤ, ένα πεδίο στο οποίο -όπως ξεκαθάρισε- υπάρχει ακόμα διαφωνία.

Ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι “εντοπίσαμε που χρειάζεται συζήτηση σε τεχνικά θέματα και που χρειάζεται πολιτική συζήτηση”.

Προανήγγειλε ολοήμερες συζητήσεις το Σαββατοκύριακο γι αυτό το “τελικό κείμενο” όπως το χαρακτήρισε. Και όρισε ως επόμενο στόχο “να μπορούμε να πάμε στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη με το κείμενο “και να μπορεί να διευρυνθεί η κουβέντα και σε άλλα θέματα όπως το χρέος”.

“Δεν θα είναι συμφωνία επί της αρχής” απάντησε σε σχετικό ερώτημα που δέχθηκε ο κ. Τσακαλώτος, αλλά “ένα κανονικό κείμενο, η συμφωνία για να κλείσει η 1η αξιολόγηση”, τα νομοθετήματα και όσα πρέπει να γίνουν έως τη δεύτερη αξιολόγηση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017