Συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη για το πρωινό τρομοκρατικό κτύπημα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη για το πρωινό τρομοκρατικό κτύπημα

07.06.2016 19:28

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης για το πρωινό τρομοκρατικό κτύπημα με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε μια εμπορική και ιστορική συνοικία στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στην έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας όπου ανακρίνονται, υπογραμμίζει το τουρκικό πρακτορείο χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “έδειξε” ως υπεύθυνους τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα που είχε στόχο αστυνομικούς των ειδικών μονάδων για την καταστολή των ταραχών”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Η επίθεση, η οποία σημειώθηκε στο Βεζνέτσιλερ, έναν πολυσύχναστο τομέα της πόλης, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 36 ανθρώπων, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, πρόσθεσε.

Ο τρόπος που έγινε αυτή η επίθεση, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν είχε στόχο τους τουρίστες, ανταποκρίνεται σ’ αυτόν του PKK, των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk ο Μετέ Γιαράρ, ειδικός σε θέματα ασφαλείας.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017