Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: O Αμπαούντ «αλώνιζε» ασύλληπτος την Ευρώπη πριν το μακελειό στο Παρίσι

Ήταν ο εγκέφαλος, ο άξονας και ο εκφραστής… Ο Αμπντελαχμίντ Αμπαούντ εμπνεύστηκε, σχεδίασε και εφάρμοσε ένα σχέδιο, με το οποίο αιματοκύλισε την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Πώς τα κατάφερε; Όπως παραδέχονται οι γαλλικές αρχές, υπάρχουν χιλιάδες ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν; Θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι νωρίτερα; Σε επίπεδο πρόγνωσης; Ενδεχομένως ναι. Ίσως όμως και όχι.

Σε κάθε περίπτωση, αν οι υπηρεσίες των κρατών στην Κεντρική Ευρώπη είχαν λειτουργήσει, αν είχαν λάβει πιο σοβαρά τις ενδείξεις, αν είχαν ενεργοποιηθεί εκ των προτέρων στο επίπεδο που έχουν κινητοποιηθεί σήμερα, πολλά θα ήταν διαφορετικά.

Οι απαντήσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα. Τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται ένα-ένα και αποκαλύπτουν τη δράση και το ποιόν ενός ανθρώπου που είχε σκοπό της ζωής του να σκοτώσει αθώους ανθρώπους. Σε καμία περίπτωση δεν είναι άξιος θαυμασμού. Ωστόσο, μέχρι και την τελευταία στιγμή έδωσε μάχη για να ξεφύγει και να γλιτώσει τη ζωή του.

Τίποτε το ηρωικό στην προσπάθειά του. Ήρωας δεν είναι αυτός που σκοτώνει άοπλους. Ήρωας είναι αυτός που σώζει ανθρώπινες ζωές. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ βύθισε στο πένθος την ανθρωπότητα και προκάλεσε πανικό και τρόμο σε όλη την υφήλιο. Όπως αποκαλύφθηκε, ήταν ο «εγκέφαλος» των τεσσάρων από τις έξι επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ευθύνες των ευρωπαϊκών αρχών είναι τεράστιες. Περιόδευε την Ευρώπη, ακόμη και μετά τη σύλληψή του στην Ελλάδα, όταν λίγες μέρες αργότερα τον άφησαν ελεύθερο οι βελγικές αρχές, στις οποίες εκδόθηκε ως Βέλγος πολίτης. Στρατολογούσε, οργάνωσε, δημιουργούσε ένα δίκτυο, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν τόσο εξαπλωμένο, που ακόμη και σήμερα, μετά τον τον παγκόσμιο ξεσηκωμό, κανείς δεν είναι σίγουρος αν έχει αποσαθρωθεί, ούτε καν σε τι ποσοστό.

Οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από τη δράση του πριν και μετά την επίθεση στο Παρίσι, προκαλούν δέος, αλλά πάνω απ’ όλα προβληματισμό, ενώ αναδεικνύουν όλες εκείνες τις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία οφείλει να βρει την ισορροπία μεταξύ των ελευθεριών της και της ασφάλειας των κατοίκων της. Οι γαλλικές αρχές ομολόγησαν την Πέμπτη (19/11), μέσω του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Μπερνέρ Κουσνέβ, ότι μέχρι και δύο ημέρες πριν την επίθεση δεχόταν πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική δράση, όχι όμως από μυστικές υπηρεσίες ευρωπαϊκών κρατών, αλλά από άλλες χώρες, εκτός Ευρώπης!

Ομολόγησαν επίσης, ότι μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αμπαούντ στην Ελλάδα, τα ίχνη του χάθηκαν και ξαφνικά βρέθηκε πάλι στην ήπειρο, οργανώνοντας τ μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του (!!!), υπερηφανευόταν ότι ταξίδευε άνετα σε όλη την Ευρώπη, στήνοντας το δίκτυο του θανάτου στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Αμπαούντ έφτασε στο Παρίσι δύο ημέρες πριν το χτύπημα, μαζί με τους συνεργούς του, με τρία αυτοκίνητα από το Βέλγιο. Η τραγική ομολογία των γαλλικών εισαγγελικών αρχών; Ότι η παρουσία του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ στην Ευρώπη, έγινε γνωστή μόλις στις 16 Νοεμβρίου! Δηλαδή, τρεις μέρες μετά την επίθεση στο Παρίσι και μόλις δύο 24ωρα πριν την έφοδο στο κρησφύγετο του Σεν Ντενί, όπου εντοπίστηκε και τελικά «εξουδετερώθηκε».

Ακόμη και τότε, δεν είχαν εικόνα της παρουσίας του και χρειάστηκε να ληφθεί γενετικό υλικό από το δέρμα του και δακτυλικά του αποτυπώματα, ώστε μέσω της διαδικασίας του DNA, να αναγνωριστεί ότι αυτός ο άνθρωπος, ή ό,τι απέμεινε από τον καταιγισμό σφαιρών που είχε δεχθεί, ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος (;) σε όλη την υφήλιο. Χρειάστηκαν, δε, 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μία μέρα νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι είναι εκείνος ένας από τους δύο νεκρούς της επιχείρησης, δηλώνοντας πως ο Αμπαούντ δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν.

Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις «άδειασαν» περισσότερες από 5.000 σφαίρες πάνω στους τρομοκράτες, στην επιχείρηση της Τετάρτης (18/11). Η ξαδέλφη του Αμπαούντ, η Χάσνα Αϊτμπουλαχέν, ήταν η γυναίκα που ανατινάχθηκε μπροστά στους αστυνομικούς, σε μία απέλπιδα, ύστατη προσπάθεια να «πάρει μαζί της» όσους περισσότερους μπορούσε, γκρεμίζοντας τον τρίτο όροφο του κτηριακού συγκροτήματος, όπου συνελήφθησαν μέσα στα χαλάσματα οι περισσότεροι συνεργοί του μακελειού στο Παρίσι.