Στροφή 180 μοιρών από Κοντονή – Το Κύπελλο θα διεξαχθεί κανονικά!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της αντιπροσωπείας των FIFA/UEFA με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΠΟ και όπως όλα δείχνουν το Grexit αποφεύχθηκε.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης (ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας των διεθνών ομοσπονδιών) η συμφωνία που προέκυψε αναφέρει ότι:

– Μέχρι την Παρασκευή η ΕΠΟ θα έχει αποσύρει την προσφυγή που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργείου να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου και παράλληλα θα καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο για επανέναρξη της διοργάνωσης με συγκεκριμένες προτάσεις για τους όρους διεξαγωγής των αγώνων (κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία μαθητών).

– Το Υπουργείο θα αποφασίσει την επανέναρξη του Κυπέλλου

– Από την ερχόμενη εβδομάδα ειδική αντιπροσωπεία της FIFA θα εγκατασταθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να μελετήσει το κανονιστικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας και ειδικά τη λειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας, προκειμένου να εναρμονιστεί με τις επιταγές της διεθνούς Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν επαφές με το Υπουργείο για τα σημεία των αθλητικών νόμων του 1999, του 2015 και του 2016 προκειμένου να απαλειφθούν οι διατάξεις που θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πρόκειται για σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές με τον υφυπουργό όμως να κρατά ένα μικρό ενδεχόμενο διαφοροποίησης καθώς θέλει να έχει και τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.

«Έχει συμφωνηθεί με τον υπουργό ότι η ΕΠΟ θα αποσύρει την υπόθεση που έχει καταθέσει στο ΣτΕ. Η ΕΠΟ θα αιτηθεί την επανεκκίνηση του Κυπέλλου και μέχρι την Παρασκευή το υπουργείο θα την κάνει αποδεκτή και θα δώσει τη συγκατάθεσή του, αφού πρώτα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι αγώνες έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ασφάλειας. Η FIFA, από την πλευρά της, έχει δεσμευτεί ότι ξεκινά εργασία στο κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιτροπή δεοντολογίας», ανέφερε -αρχικά- ο κ.Κουτσοκούμνης, ο οποίος επεσήμανε ότι πλέον η Επιτροπή Δεοντολογίας θα μπορεί να καλέσει άτομα προς απολογία για ζητήματα διαφθοράς που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Σε περίπτωση που δεν έχουν κληθεί άτομα που θα έπρεπε, τώρα θα κληθούν. Μετά την 1η Ιουλίου, θα έχουμε μια νέα Επιτροπή Δεοντολογίας με νέους κανονισμούς. Είναι μια ευκαιρία και για τα άτομα αυτά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποδείξουν την αθωότητά τους», συμπλήρωσε και κατέληξε…

«Αυτά που σας έχω πει είναι συμφωνηθέντα. Μόνο που κράτησε ένα μικρό ενδεχόμενο να μιλήσει με τον πρωθυπουργό. Είναι θέμα ασφάλειας. Η ΕΠΟ να στείλει προτάσεις για το πώς θα γίνουν οι αγώνες. Θα γίνουν οι αγώνες. Αυτό δεσμεύτηκε και μας είπε ότι θα μιλήσει και με τον πρωθυπουργό».

Μετά τον κ.Κουτσοκούμνη μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ.«Ήμουν και εγώ παρών στη συνάντηση αυτή. Αυτά ελέχθησαν που σας είπε και ο εκπρόσωπος της FIFΑ και δεν είναι κάτι περισσότερο», ανέφερε -αρχικά- ο Γιώργος Γκιρτζίκης ο οποίος συνέχισε:

«Ας μην βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Εμείς υποστηρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να σταματάει αλλά να παίζεται. Ελπίζω ότι το Grexit να έχει αποφευχθεί», ανέφερε και κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για την προσφυγή της στο ΣτΕ:

«Το να αποσύρουμε την προσφυγή μας δεν είναι θέμα από την στιγμή που αρχίσει και πάλι το Κύπελλο».