Σ.Πολυχρονέας: Mε το ενδιαφέρον σήμερα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και την συνέντευξη τύπου του Draghi | Mikrometoxos.gr

Σ.Πολυχρονέας: Mε το ενδιαφέρον σήμερα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και την συνέντευξη τύπου του Draghi

21.04.2016 00:16

“Σε στάση αναμονής βρίσκεται η Εγχώρια Αγορά, κρίνοντας από το σχετικά στενό εύρος διακύμανσης των 47 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη, κατά τον τελευταίο 1½ μήνα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις Θεσμών – Κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του τρίτου μνημονίου” αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Το τελευταίο άλλωστε πιστοποιείται και από την υποχώρηση της μέσης ημερήσιας αξίας των συναλλαγών τον Απρίλιο στα 50,3 εκατ., σε σχέση με τα 80,1 εκατ. του Μάρτιου, τα οποία όμως περιελάμβαναν αναδιαρθρώσεις δεικτών, μετάθεση του Χ.Α. στις προχωρημένες Αναδυόμενες Αγορές και κλείσιμο του α΄3μήνου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ενώ η Εγχώρια Αγορά μετοχών τείνει να προεξοφλήσει το θετικό σενάριο, με το Γενικό Δείκτη να πλησιάζει το άνω όριο διακύμανσης των 585 μονάδων, οι αποδόσεις των Εγχώριων Κρατικών χρεογράφων, σαφώς καταδεικνύουν μια πιο επιφυλακτική στάση με χαρακτηριστικότερη το ομόλογο λήξεως του 2017, το οποίο κινείται στην περιοχή του 12,67% (προηγούμενη φορά που βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα ήταν στις 17/2).

Με την προθεσμία του Eurogroup στις 22/4 που είχε οριοθετήσει η Ελληνική Πλευρά να πλησιάζει και τα Ν/Σ για Φορολογικό και Ασφαλιστικό να έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα, η βραχυπρόθεσμη πορεία της Αγοράς θα εξαρτηθεί από την απόφαση των Θεσμών να συγκλίνουν, ή να αποκλίνουν ουσιαστικά από αυτά.

Ερωτηματικό αποτελεί, επίσης, το αν και πότε θα υπάρξει απαίτηση των Θεσμών για τη ψήφιση πρόσθετων μεταρρυθμίσεων ύψους, τουλάχιστον 3 δισ, ως σχέδιο ασφαλείας σε περίπτωση που ο στόχος του δημοσιονομικού πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 δεν επιτευχθεί.

Όσον αφορά το εξωτερικό, τα εταιρικά αποτελέσματα του α΄3μήνου στις ΗΠΑ, έχουν δώσει μια πρόσθετη δυναμική στον S&P 500, παρά τις αρνητικές εξελίξεις στη Doha γύρω από τη μη σταθεροποίηση της παραγωγής Πετρελαίου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο S&P 500 απέχει μόλις 1,6% από το ιστορικό υψηλό των 2.134,72 μονάδων στις 20/05/2015.

“Το ενδιαφέρον θα εστιασθεί σήμερα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και την συνέντευξη τύπου του Draghi, όπου θα φανεί το κατά πόσο η Κεντρική Τράπεζα παραμένει ανεξάρτητη και μη καθοδηγούμενη από τη Γερμανία, μετά τις τελευταίες ευθείες βολές του Schaeuble” επισημαίνει ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017