-Στρατής Πολυχρονέας: Η μεταβλητότητα στην Αγορά, μετά την πάροδο των εορτών, θα συνεχισθεί. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

-Στρατής Πολυχρονέας: Η μεταβλητότητα στην Αγορά, μετά την πάροδο των εορτών, θα συνεχισθεί.

31.12.2015 00:02

-Στρατής Πολυχρονέας

“Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, όπου πρωταγωνίστησαν οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, λόγω της αλλαγής των σταθμίσεων των Τραπεζών, μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, με το ποσοστό επιρροής τους στον Δείκτη να υποχωρεί, τελικά, σχεδόν κατά το ήμισυ, μετά την επιβολή των ‘capping factors” αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Παράλληλα, υπήρξε σημαντική αποκλιμάκωση της αξίας συναλλαγών, εν μέρει λόγω και της εορταστικής ραστώνης, με το σημείο ισορροπίας τη νέα χρονιά να καταδεικνύει ενδεχομένως τη βραχυπρόθεσμη στάση των επενδυτών.

polixroneas

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν και οι καταθέσεις το Νοέμβριο (υποχώρηση κατά μόλις €180 εκατ. στα €120,9 δισ), το οποίο, αν και αρνητικό στοιχείο, αμβλύνεται ουσιαστικά από την όλη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

Αντίθετα η έγκριση εκταμίευσης του €1 δισ. από το EWG αποτελεί θετικό στοιχείο, που είχε προεξοφληθεί όμως από την Αγορά. Σχετικά με την Αγορά των Εγχώριων Κρατικών χρεογράφων, η μικρή άνοδος της απόδοσής τους που παρατηρείται την τρέχουσα εβδομάδα, μπορεί να αποδοθεί σε μία ήπια αποκομιδή κερδών, μετά την αποκλιμάκωση που δημιουργήθηκε από την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών Τραπεζών.

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και το σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει έως τα μέσα Ιανουαρίου για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό, οι οποίες ενδέχεται να είναι προαπαιτούμενο για την έκθεση των Θεσμών σχετικά με την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ, φαίνεται ότι η μεταβλητότητα στην Αγορά, μετά την πάροδο των εορτών, θα συνεχισθεί. Από τεχνικής απόψεως, το ουσιαστικό σημείο στήριξης οριοθετείται στις 595 μονάδες, με ενδιάμεσες στηρίξεις τις 614 και 603 μονάδες. Η αντίσταση προσδιορίζεται στις 640 μονάδες.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017