Στο -27% θα τερματίσει ο Shanghai Composite το έτος (David Cui, επικεφαλής στρατηγικής για την Κίνα στην BofA) | Mikrometoxos.gr

Στο -27% θα τερματίσει ο Shanghai Composite το έτος (David Cui, επικεφαλής στρατηγικής για την Κίνα στην BofA)

06.01.2016 00:01

David Cui*: Στο -27% θα τερματίσει ο Shanghai Composite το έτος
Θα συνεχιστούν οι πιέσεις στις κινεζικές μετοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, όπως εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch, η οποία αναμένει ότι ο δείκτης Shanghai Composite θα τερματίσει το έτος με απώλειες της τάξεως του 27%, στις 2.600 μονάδες.
Ο David Cui, επικεφαλής στρατηγικής για την Κίνα στην BofA, τόνισε ότι «ιστορικά, κάθε χώρα της οποίας το χρέος αυξήθηκε τόσο γρήγορα, αναπόφευκτα συνάντησε χρηματοπιστωτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της υποτίμησης νομισμάτων, της τραπεζικής ανακεφαλαιοποίησης και του υψηλού πληθωρισμού, και δεν περιμένουμε από την Κίνα να αποτελέσει εξαίρεση». «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση είχε διατηρήσει την σταθερότητα του συστήματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, ωστόσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι “εύθραυστο”», συμπλήρωσε.
Ο Cui, γνωστός για τις «bearish» απόψεις του για την κινεζική οικονομία, δήλωσε ακόμη ότι η «εύθραυστη» ισορροπία που έχει υποστεί η χώρα είναι συνάρτηση της προθυμίας των κινεζικών φορέων χάραξης πολιτικής να ανταλλάξουν το βραχυπρόθεσμο κέρδος με έναν μακροπρόθεσμο «πόνο». Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι μια αποτυχία της κινεζικής κυβέρνησης να παρέχει οποιαδήποτε από τις μεγάλες προϋποθέσεις που επιζητούν οι επενδυτές, θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε την Τρίτη σε «ένεση» ρευστότητας ύψους 130 δισ. γιουάν (περίπου 20 δισ. δολ.) μέσω βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά μετά το sell-off της Δευτέρας, που πυροδότησε αναταραχή στις αγορές παγκοσμίως.
Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Bloomberg», κινεζικά κρατικά ταμεία αγόρασαν μετοχές για να στηρίξουν τα χρηματιστήρια και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας έστειλε το μήνυμα ότι η απαγόρευση πώλησης μετοχών από μεγάλους επενδυτές θα διατηρηθεί και μετά την προγραμματισμένη λήξη της αυτή την εβδομάδα.

*Επικεφαλής στρατηγικής για την Κίνα στην Bank of America Merrill Lynch

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017