Στο 25% βρίσκεται η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο εξάμηνο | Mikrometoxos.gr

Στο 25% βρίσκεται η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο εξάμηνο

29.03.2016 00:35
«Προς το παρόν δεν υιοθετούμε την εκτίμηση ότι η ύφεση είναι προ των πυλών, εντούτοις δε θα είναι σώφρον να απορρίψουμε εντελώς αυτόν τον κίνδυνο», σημειώνει η Wells Fargo
.
Στο 25% βρίσκεται η πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Wells Fargo, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι οι πιθανότητες βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από όταν ξέσπασε η «Μεγάλη Ύφεση».
.
Η Wells Fargo χρησιμοποιεί ένα σύνθετο μοντέλο για να υπολογίσει το ενδεχόμενο αμερικανικής ύφεσης και να απαντήσει αν η αμερικανική οικονομία οδεύει προς τη συρρίκνωση.
.
Πάντως, σε μία προσπάθεια να εφησυχάσει, ίσως, τους επενδυτές, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι το ποσοστό παραμένει χαμηλό, για να πει κανείς ότι επίκειται με σιγουριά η ύφεση.
.
«Προς το παρόν δεν υιοθετούμε την εκτίμηση ότι η ύφεση είναι προ των πυλών, εντούτοις, δεδομένου ότι οι πιθανότητες είναι αυξημένες, δε θα είναι σώφρον να απορρίψουμε εντελώς αυτόν τον κίνδυνο», αναφέρει συγκεκριμένα η Wells Fargo.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017