Στο τέλος θα τους πάρουν με τις…πέτρες!! | Mikrometoxos.gr

Στο τέλος θα τους πάρουν με τις…πέτρες!!

30.12.2015 14:47

Νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές.

Με τη διάταξη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Μάλιστα, παρότι το Δημόσιο είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά των αποφάσεων που έχει εκδώσει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιώνοντας τους συνταξιούχους βουλευτές οι οποίοι προσέφυγαν για να διεκδικήσουν αναλογικά τις αυξήσεις των εν ενεργεία δικαστικών, εντούτοις άνοιξε παράθυρο για να δοθούν άμεσα οι αναδρομικές αυξήσεις μέσω της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι αποφάσεις της οποίας είναι άμεσα εκτελεστές χωρίς να επιτρέπεται η δυνατότητα αναίρεσής τους ή καθυστέρησής τους από το Δημόσιο.

Με τη διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο γίνονται αποδεκτές όλες οι αποφάσεις που δικαιώνουν τους συνταξιούχους βουλευτές και το μόνο που απομένει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι να ρυθμιστεί «ο τρόπος, ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

Το ποσό που θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ο Κρατικός Προϋπολογισμός δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Έγκυρες -αρμόδιες- πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι μπορεί η καταβολή των αναδρομικών να αφορά σε μικρό αριθμό συνταξιοδοτηθέντων βουλευτών, πλην όμως τα ποσά που προκύπτουν ανά περίπτωση είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 100.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν αναδρομικές αυξήσεις από το 2008 και μετά.

Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά παρά ταύτα η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 ως 60.000 ευρώ.

 

Και το μήνυμα κάτω από το άρθρο στην Sofokleousin.gr

 

ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ .
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ . 
ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΗ ΕΛΕΟΣ .

 

ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΠ[Ο ΕΦΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Ε Λ Ε Ο Σ ! ! ! ! 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017