Στο πλευρό της Kesha η Taylor Swift

Πρωτοφανή κίνηση στήριξης από την Taylor Swift η οποία τάχθηκε και εμπράκτως στη συνάδελφό της Kesha που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία της Sony μετά την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης που έκανε κατά του παραγωγού της. Η Taylor Swift δώρισε στην νεαρή συνάδελφό της 250.000 δολάρια, «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει».

Η κίνηση της Swift ήρθε όταν και η Kesha που έγινε γνωστή πριν δυο χρόνια περίπου με την επιτυχία της «Tik Tok», ξέσπασε σε κλάματα όταν έμαθε την απόφαση, που σημαίνει ουσιαστικά πως δεν μπορεί να κυκλοφορήσει νέο δίσκο.

Ο εκπρόσωπος της νικήτριας των Grammy Taylor Swift ανακοίνωσε πως «δωρίζει 250.000 στην Kesha για να την βοηθήσει με οποιαδήποτε οικονομική ανάγκη έχει την περίοδο αυτή που δοκιμάζεται».

Μεταξύ άλλων η Lady Gaga, η Lily Allen, η Lauren Laverne, η Kelly Clarkson, η Ariana Grande και πολλοί άλλοι σταρ, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην τραγουδίστρια με μηνύματά τους στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, η Kesha θα πρέπει να ηχογραφήσει έξι ακόμα άλμπουμ υπό το συγκεκριμένο καθεστώς, υπό τον άνθρωπο δηλαδή που η ίδια κατηγορεί πως την παρενόχλησε σεξουαλικά, προτού μπορέσει να αποδεσμευθεί. Τον Οκτώβριο του 2014, η Kesha κατέθεσε μήνυση κατά του παραγωγού Dr. Luke, κατηγορώντας τον ότι την παρέσυρε, την βίασε και την κακοποίησε πριν από μια δεκαετία. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.