Στο Πι και Φι… από την Eurobank Equities

To δεύτερο εξάμηνο του 2016 ενδεχομένως να είναι ευνοϊκότερο για την κατανάλωση συγκριτικά με το πρώτο, εκτιμά η Eurobank Equities στην προ ολίγων εβδομάδων ανάλυση της με τίτλο «Greek consumer-2016: Υear of two halves?». Που καθίσταται ξανά επίκαιρη, μετά την τελευταία θεαματική ρελάνς του ΧΑΑ.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο δεύτερο εξάμηνο θα επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από το πολιτικό περιβάλλον και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

COCA COLA HBC: Η Ε.Eq. θέτει τιμή-στόχο τα 16,40 ευρώ για την Coca Cola με σύσταση sell. Bλέπει περιορισμένα περιθώρια για υπεραπόδοση της μετοχής. Εμφανίζεται «αισιόδοξη» για το επενδυτικό story της εταιρίας μακροπρόθεσμα, αλλά τονίζει πως η ορατότητα για τις πωλήσεις είναι περιορισμένη.

Σε ό,τι αφορά στον ΟΠΑΠ θέτει τιμή-στόχο τα 9,1ο ευρώ με σύσταση buy. H χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η επίδραση από τον νέο φόρο μένει να φανεί, αν και έχει πλήρως ενσωματωθεί στην τιμή των μετοχών. Θεωρεί την τρέχουσα αποτίμηση «ελκυστική», δεδομένων των περιθωρίων ανόδου λόγω των VLTs ή μιας αποζημίωσης για το ζήτημα.

Για την Jumbo η τιμή-στόχος τίθεται στα 11,80 ευρώ με σύσταση Buy. H χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η αύξηση των πωλήσεων θα οδηγήσει σε μέση ετήσια αύξηση 6% στα κέρδη ανά μετοχή της εισηγμένης την περίοδο 2016-2019.

Η Eurobank Equities θέτει τιμή-στόχο τα 18,5 ευρώ για τη μετοχή των Folli με σύσταση hold. H χρηματιστηριακή στέκεται στη δυναμική της εταιρίας αλλά και στην έλλειψη ορατότητας στο κομμάτι των ταμειακών ροών.

Για την Ιntralot ορίζει τιμή-στόχο στο 1,19 ευρώ με σύσταση hold. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ορατότητα για τις ταμειακές είναι περιορισμένη, ενώ δεν υπάρχουν καταλύτες βραχυχρόνια.

Σε ό,τι αφορά στη Fourlis θέτει τιμή-στόχο 3,4ο ευρώ και σύσταση buy. Προβλέπει αύξηση μεριδίων αγοράς για τα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα παρά την πτώση της αγοράς που δραστηριοποιούνται.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Η χρηματιστηριακή θέτει τιμή-στόχο τα 6,10 ευρώ με σύσταση buy. O ισχυρός ισολογισμός αλλά και οι ταμειακές ροές της εταιρίας αφήνουν περιθώριο για επιστροφή κεφαλαίων. Ενώ η διοίκηση της εταιρίας έχει αποδείξει ότι ξέρει να προστατεύει την κερδοφορία της.

* ,