Στο γήπεδο χόκεϊ η Σούζαν Σάραντον με τους πρόσφυγες | Mikrometoxos.gr

Στο γήπεδο χόκεϊ η Σούζαν Σάραντον με τους πρόσφυγες

26.12.2015 00:29

Tο γήπεδο του Χόκεϊ στο Ελληνικό, μαζί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα επισκέφθηκε σήμερα η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σούζαν Σάραντον, προκειμένου να δει τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας των προσφύγων που βρίσκονται εκεί.

Η ηθοποιός μίλησε με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Χθες, η Σούζαν Σάραντον μαζί με τον κ. Μουζάλα επισκέφτηκαν το κέντρο το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η ηθοποιός είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Η ηθοποιός έμεινε στη Λέσβο και στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών για περίπου μία εβδομάδα και δήλωσε συγκλονισμένη από το δράμα των ανθρώπων αυτών. Μάλιστα, τούς αγόραζε κάλτσες και ρούχα, τα δώρα της για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Όπως αποκάλυψε, αποφάσισε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για να τιμήσει τους προγόνους της, που ήταν πρόσφυγες, ενώ αναφέρθηκε στον παππού της που πήγε στην Αμερική από την Σικελία σε ηλικία μόλις 15 ετών, φεύγοντας κι αυτός από έναν πόλεμο.

«Ήρθα να ακούσω, να μάθω τις ιστορίες των ανθρώπων που φτάνουν εδώ, να ακούσω από πρώτο χέρι την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες», δήλωσε η Σούζαν Σάραντον στο CNN.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017