Στο απόλυτο χάος βυθίζεται η Βενεζουέλα, σύμφωνα με το ΔΝΤ ο πληθωρισμός είναι σήμερα στο 720%

Στο απόλυτο χάος φαίνεται να βυθίζεται η Βενεζουέλα καθότι σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο πληθωρισμός της χώρας είναι σήμερα στο 720%, εκτοξεύοντας τις τιμές των προϊόντων σε δυσθεώρητα ύψη.

Πλέον η συναλλαγματική ισοτιμία είναι 10 μπολιβαρ για 1 δολάριο με τη χώρα να βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη δίνη της νομισματικής κρίσης που προκλήθηκε από την πτώση της παγκόσμιας τιμής του πετρελαίου και την οικονομική κακοδιαχείριση της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Μαδούρο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και οι μεσαίες τάξεις αγωνίζονται για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Η ισοτιμία αυτή σημαίνει ότι τα χάμπουργκερ που πωλούνται για 1.700 μπορλιβάρ κοστίζουν 170 δολάρια το ένα, ενώ οι κάτοικοι δαπανούν πολλές ώρες στην ουρά για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής ε όλη την χώρα.

Ήδη από τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Μαδούρο είχε ζητήσει από τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν με φειδώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ είχε δώσει τις Παρασκευές ως ρεπό μέχρι το τέλος της περιόδου του φαινομένου του «El Nino» για να εξοικονομούν ενέργεια.