Στουρνάρας (ΤτΕ): Οι επενδύσεις της EBRD ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στουρνάρας (ΤτΕ): Οι επενδύσεις της EBRD ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις

16.11.2015 21:27
Στουρνάρας (ΤτΕ): Οι επενδύσεις της EBRD ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις
Η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από την τεχνογνωσία και τη χρηματοδότηση που μπορεί να συνεισφέρει η EBRD, τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ
Την εκτίμηση ότι οι επενδύσεις της EBRD αποτελούν ηχηρό μήνυμα προς τους επενδυτές ότι η Ελλάδα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις, διατυπώνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας. Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας καλωσορίζει με μεγάλη του χαρά στην Τράπεζα της Ελλάδος τον κ. Hans Peter Lankes, ασκούντα χρέη επικεφαλής οικονομολόγου της EBRD, καθώς και τους συνεργάτες του.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «δεν είναι η πρώτη φορά που η Έκθεση για τη Μετάβαση παρουσιάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος», ωστόσο, «αυτή τη φορά η παρουσίαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι νωρίτερα εφέτος η EBRD ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των ελληνικών αρχών να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε προσωρινή βάση στην Ελλάδα».
«Οι επενδύσεις θα λάβουν χώρα κατά την περίοδο έως το 2020 και, στο πλαίσιο του νέου της ρόλου στη χώρα μας, η EBRD άνοιξε μάλιστα τοπικό γραφείο», τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ. Παράλληλα, εκτιμά πως «η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από την τεχνογνωσία και τη χρηματοδότηση που μπορεί να συνεισφέρει η EBRD σε έργα που αποσκοπούν στη διατηρήσιμη ανάπτυξη και στη στήριξη του εμπορίου», καθώς και ότι «η δέσμευση της EBRD απέναντι στη χώρα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την επανεξισορρόπηση της οικονομίας».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017