ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – Με‘ι’μαράκης και Μητσοτάκης στον β’ γύρο των “γαλάζιων» εκλογών”

Οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι δύο «μονομάχοι» που θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου.
Ο κ. Μεϊμαράκης εξασφάλισε «καθαρή» πρωτιά στον πρώτο γύρο των «γαλάζιων» εκλογών με ποσοστό που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά το 40%.
Με δήλωσή του αργά το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να δώσει το «παρών» στο β’ γύρο της κούρσας ηγεσίας.
Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 30% της ψήφου ενώ τρίτος είναι τελικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης «τερμάτισε» τελευταίος, με μονοψήφιο ποσοστό. Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Mega συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη ήδη διαρρέουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ σκοπεύει να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη στον επόμενο γύρο. 

Ρευστή, όμως, παραμένει η διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους υποψήφιους –κάτι το οποίοι θα καθορίσει τον επόμενο γύρο των εκλογών. Σύμφωνα με το Mega, ο Γιάννης Τραγάκης αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις στη 1:00 το πρωί αλλά τα τελικά αποτελέσματα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα το πρωί. 

Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αντιπαράθεσης, εάν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή και με τι προϋποθέσεις.