Στις Αγορές ισχύει ο κανόνας “δύο επί δύο κάνει πέντε μείον ένα”… | Mikrometoxos.gr

Στις Αγορές ισχύει ο κανόνας “δύο επί δύο κάνει πέντε μείον ένα”…

25.10.2015 02:42
  • ΑΓΟΡΑ-Σχόλιο [Από τον Θαν. Σταυρόπουλο]:

 

Στις Αγορές ισχύει ο κανόνας “δύο επί δύο κάνει πέντε μείον ένα”, δηλαδή “ας τρέξουμε και λίγο παραπάνω, ιδιαίτερα αν υπάρχει λόγος και διορθώνουμε μετά”.

Η χρηματιστηριακή τάση και η κατάσταση της πραγματικής Οικονομίας, πράγματι εξαρτώνται η μία από την άλλη και υπακούν στους ίδιους νόμους, όμως είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν κινούνται παράλληλα.

Είναι το κλασικό παράδειγμα του ανθρώπου με τον σκύλο. Και οι δύο έχουν την ίδια κατεύθυνση και τον ίδιο τελικό προορισμό όμως ο σκύλος κάνοντας πολλά πίσω – μπρος, διανύει σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από τον άνθρωπο!

Το ίδιο συμβαίνει και με τις κινήσεις των Αγορών, άλλες φορές προπορεύονται και άλλες φορές ακολουθούν την Οικονομία, κάνοντας πολλαπλάσια “χιλιόμετρα” αυτής!

Ασφαλώς και το παραπάνω παράδειγμα δεν πρόκειται να πείσει τους συντηρητικά σκεπτόμενους που τηρούν “απόσταση ασφαλείας” από τα δρώμενα στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό…

Ομως αυτή είναι η “λογική” των Αγορών και πολύ περισσότερο των “ρηχών” Αγορών, όπου ελάχιστες εντολές σε Δεικτοβαρείς τίτλους μπορούν να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017