Στη διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών «χρεώνει» την πτώχευση η Κυβέρνηση | Mikrometoxos.gr

Στη διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών «χρεώνει» την πτώχευση η Κυβέρνηση

15.04.2016 00:25
Επίθεση στη διοίκηση της Ηλεκτρονικής Αθηνών για την πτώχευση της εταιρείας εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλλει συγκεκριμένα την «απαράδεκτη ενέργεια να προχωρήσει εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους σε πτώχευση της επιχείρησης, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 450 εργαζόμενους».

 

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Η διοίκηση της εταιρείας μπορεί και πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασής της και στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για επαναλειτουργία της επιχείρησης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Σε άλλη περίπτωση, οφείλει να εγγυηθεί την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και να μην κρυφτεί πίσω από την απόφαση πτώχευσης του δικαστηρίου και τον ορισμό σύνδικου».

Επίσης, το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση να κινηθούν προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της επιχείρησης και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.

Και καταλήγει: «Πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε οι βασικοί μέτοχοι μιας εταιρείας να είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία για οφειλές σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να μην χρησιμοποιείται η πτώχευση ως όπλο για την καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση καλείται επίσης, να βελτιώσει και να διευρύνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιαχείριση πτωχευμένων επιχειρήσεων, ώστε να διευκολύνονται πιθανές συνεργατικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων της υπό πτώχευση επιχείρησης».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017