ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - Απαντά με ένσταση ο Αδωνις - καταγγελία για μέλος της Εφορευτικής - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ – Απαντά με ένσταση ο Αδωνις – καταγγελία για μέλος της Εφορευτικής

03.10.2015 07:25

Με δήλωσή του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κατέθεσε την τέταρτη υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος στο… και 8΄, καταφέρθηκε κατά της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τόσο για το ότι δεν τον ενημέρωσε, όσο και για τη διαδικασία.

«Στο αυτοκίνητο πληροφορήθηκα, όχι από το κόμμα μου δυστυχώς, αλλά από δημοσιογράφους ότι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά μου, γιατί ήρθα καθυστερημένος 6-8 λεπτά. Ζήτω συγγνώμη για την καθυστέρηση, έπεσα σε κίνηση στο δρόμο. Τη ΝΔ την αγαπάμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα προστατεύσουμε αυτή τη διαδικασία. Μίλησα με τους κ.κ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα, οι οποίοι διαφωνούν με αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ και ζητούν να την επανεξετάσει. Δεν έχω βρει τον κ. Μητσοτάκη ακόμα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει την ίδια άποψη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν αρχίζαμε να τηρούμε τα τυπικά στοιχεία θα είχα πολλά να πω. Π.χ. ο Σάκης Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕΦΕ έχει κάνει δήλωση ότι διαφωνεί με την υποψηφιότητά μου. Βάσει καταστατικού δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της ΚΕΦΕ», συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι όταν ήρθε, σχημάτισε την εντύπωση ότι όλα είναι εντάξει και θα εξεταστεί κανονικά ο φάκελός του.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η ένσταση του κ.Γεωργιάδη θα εξεταστεί το Σάββατο στις 9.30 το πρωί.

Απερρίφθη ως εκπρόθεσμη η πρόταση
Νωρίτερα,  η ΚΕΦΕ απέρριψε ομόφωνα ως εκπρόθεσμη την κατάθεση υποψηφιότητας του Αδωνι Γεωργιάδη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, κατά την σημερινή συνεδρίαση η ΚΕΦΕ «διαπίστωσε ότι υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα τρεις κλειστοί και σφραγισμένοι φάκελοι υποψηφιοτήτων για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τα μέλη του κόμματος: Μεϊμαράκη Ευάγγελο – Βασίλειο του Ιωάννη, Μητσοτάκη Κυριάκο του Κωνσταντίνου και Τζιτζικώστα Απόστολο – Ιωάννη του Γεωργίου.

Επιπλέον η ΚΕΦΕ διαπίστωσε ότι υποβλήθηκε εκπρόθεσμα φάκελος υποψηφιότητας από το μέλος του κόμματος κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Με ομόφωνη απόφασή της η ΚΕΦΕ απέρριψε την εν λόγω υποψηφιότητα, λόγω του εκπροθέσμου της κατάθεσής της».

Αντίθετοι στην απόρριψη οι άλλοι διεκδικητές και ο Σαμαράς
Την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διέκοψε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Δήλωση καταδίκης έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Δημόσια δήλωση των άλλων υποψηφίων θα ζητήσει ο Αδωνις
Ο ίδιος ο κ.Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σχολίασε αρχικά ότι έμαθε από τα κανάλια ότι κόπηκε η υποψηφιότητά του, προσθέτοντας «Εάν αυτό είναι αλήθεια λυπούμαι πραγματικά», ενώ όπως είπε θα μετέβαινε άμεσα στην Συγγρού: «θα ζητήσω δημόσια δήλωση των συνυποψηφίων μου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι διαφωνούν!», όπως προανήγγειλε.

Μάζεψε τις υπογραφές μέσω Twitter στο… και 8΄
Ο κ.Γεωργιάδης είχε φτάσει κυριολεκτικά τρέχοντας στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού το απόγευμα της Παρασκευής την ώρα που έληγε η προθεσμία για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των 50 υπογραφών που απαιτούνται.

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει και αυτός το κορυφαίο κομματικό αξίωμα, είχε συγκεντρώσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι 45 υπογραφές και, κατά τον προσφιλή του τρόπο, χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει τον αριθμό.

«Επειδή με ρωτούν για τις υπογραφές, είμαστε στις 45, όσα μέλη της ΠΕ θεωρούν ότι αξίζει άλλη μία υποψηφιότητα ας προσέλθουν», κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ.Γεωργιάδης.

Την ώρα που εξέπνεε η προθεσμία, ο κ.Γεωργιάδης τουίταρε «τις βρήκα, πάω» και ξεκίνησε για τα γραφεία της ΝΔ.

Οι κάμερες τον κατέγραψαν να μπαίνει στο κτίριο τρέχοντας και αναμένονται οι δηλώσεις που θα κάνει στη συνέχεια εξερχόμενος.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έκανε δεκτή την υποψηφιότητα, παρότι κατατέθηκε μετά την εκπνοή της προθεσμίας, αλλά μόνο για επτά-οκτώ λεπτά, όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Ο «γαλάζιος» που παραβίασε τα… κόκκινα
Σε δηλώσεις του λίγο μετά την αποδοχή της υποψηφιότητάς του, ο κ.Γεωργιάδης περιέγραψε την «κούρσα» που έκανε προκειμένου να συγκεντρώσει τις υπογραφές.

Οπως είπε, μετά την ανάρτησή του στο Twitter υπήρξαν μέλη της ΝΔ που έσπευσαν να προσφέρουν την υποψηφιότητά τους, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό 20 λεπτά πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι προκειμένου να κάνει γρήγορα την διαδρομή από το γραφείο του στην οδό Ακαδημίας μέχρι τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, παραβίασε και… «μερικούς» σηματοδότες με τη μηχανή.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την ΚΕΦΕ που δέχτηκε να εξετάσει την αίτησή του παρότι έφτασε με λίγα λεπτά καθυστέρηση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα καταφέρει να εκλεγεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεσμεύτηκε να υπηρετήσει πιστά όποιον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε σχετικά με τις άλλες τρεις υποψηφιότητες:

«Γιατί έδωσα στον Αδωνι την κρίσιμη 50η υπογραφή»

Τρεις οι βέβαιοι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ – Αναμονή για Αδωνι

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017