Στην περιοχή του Μάντσεστερ της δυτικής Αγγλίας: Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στην περιοχή του Μάντσεστερ της δυτικής Αγγλίας: Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη

30.10.2015 04:12

Το έργο αποτελείται από 12.000 φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια έκταση 45 στρεμμάτων  από τα 60 στρέμματα του ταμιευτήρα

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου πλωτού φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη. Πρόκειται για το φωτοβολταϊκό στον ταμιευτήρα νερού Γκόντλεϋ στην περιοχή του Μάντσεστερ της δυτικής Αγγλίας.

Το πάρκο κατασκευάζει η United Utilities, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ύδρευσης της Βρετανίας. Το έργο αποτελείται από 12.000 φωτοβολταϊκά πάνελ σε μια έκταση 45 στρεμμάτων από τα 60 στρέμματα του ταμιευτήρα. Όταν ολοκληρωθεί, το πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει 2,7 Γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας κάθε χρόνο που θα καταναλώνονται επί τόπου.

«Έχουμε θέσει ως στόχο την κάλυψη του ενός τρίτου των ενεργειακών μας αναγκών από ΑΠΕ ως το 2020 και αυτό το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξή του» εξηγεί ο επικεφαλής της United Utilities, Κρις Σταμπς.

Ο συγκεκριμένος ταμιευτήρας νερού επιλέχθηκε για την εγκατάσταση του πλωτού φωτοβολταϊκού αφού εκεί η ηλιακή ενέργεια θα καλύψει το ένα τρίτο της ενεργειακής κατανάλωσης για την επεξεργασία του νερού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιαπωνία, η Kyocera έχει ήδη συνδέσει με το δίκτυο πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα.

Επίσης, η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα τεράστιο πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 350 Μεγαβάτ στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Μπαλμπίνα, αναφέρει το econews. Στην Αυστραλία έχει εγκατασταθεί ένα πλωτό σύστημα 4 Μεγαβάτ σε μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στα νότια της χώρας, ενώ η Ινδία και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 50 Μεγαβάτ η καθεμιά.

Δείτε το video σχετικά με την κατασκευή του πάρκου!

http://www.protothema.gr/environment/article/522508/video-upo-kataskeui-to-megalutero-ploto-fotovoltaiko-parko-stin-europi/

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017