Στην επόμενη διετία η ΕΤΕ θα επιτυγχάνει πολλά περισσότερα κέρδη από την Finansbank - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στην επόμενη διετία η ΕΤΕ θα επιτυγχάνει πολλά περισσότερα κέρδη από την Finansbank

16.01.2016 02:56
Όταν η Εθνική Τράπεζα πούλησε την Finansbank αντί 2,75 δισ. ευρώ, δύο ήταν τα βασικά ερωτήματα: τι κέρδισε από την πώληση και πώς θα αναπληρώσει τα διαχρονικά κέρδη που επιτύγχανε η Finansbank και τα οποία, ωστόσο, μόνο λογιστικά εμφανίζονταν στον ενοποιημένο ισολογισμό.
Η Εθνική Τράπεζα με έσοδα από την πώληση της Finansbank θα αποπληρώσει τα 2 δισ. ευρώ cocos (μετατρέψιμα ομόλογα) στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2016.
Τα υπόλοιπα 750 εκατ. ευρώ με 800 εκατ. ευρώ είναι ζημία, άρα με την αποπληρωμή των cocos η Εθνική δεν αυξάνει τα κεφάλαιά της με τα έσοδα από τη Finansbank, στα 10 δισ. ευρώ.
Η Finansbank πουλήθηκε με ένα στόχο: να αποπληρωθούν τα 2 δισ. ευρώ μετατρέψιμα ομόλογα που επένδυσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Το δεύτερο ερώτημα που απασχολεί την αγορά είναι: πώς θα πετύχει κέρδη η Εθνική Ελλάδος χωρίς την Finansbank;
Θα σκεφθείτε: μέσω της διαχείρισης των NPLs. Η διαχείριση των NPLs, των προβληματικών δανείων, είναι ο ένας τρόπος που θα ακολουθήσουν όλες οι τράπεζες.
Ομως η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει μέσα στο α’ εξάμηνο του 2016 να έχει μειώσει δραστικά τα έξοδα εκ τόκων πάνω από 300 εκατ. ευρώ.Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την μείωση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια, θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να πετύχει κέρδη το 2016, ενώ το 2017 θα φθάσει τα 450 εκατ. ευρώ. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια η Εθνική θα επιτυγχάνει κέρδη πολύ περισσότερα από την Finansbank. Ο στόχος δεν είναι ανέφικτος.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017