Στην ίδια πτήση Γιάνης-Βελκουλέσκου: Δεν ανταλλάξουν ούτε κουβέντα!

Η αναχώρηση της Ντέλια Βελκουλέσκου από την Αθήνα την Τρίτη είχε και τα απρόοπτά της, καθώς στην πτήση της Lufthansa από Αθήνα για Φρανκφούρτη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν παλιό της γνώριμο, τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Και οι δύο ταξίδευαν business class προς Γερμανία, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν αντάλλαξαν κάποια κουβέντα. Μάλιστα όσοι είδαν την εκπρόσωπο του ΔΝΤ και τους συνεργάτες της, διαπίστωσαν ότι το ύφος της -μετά το πρώτο ξάφνιασμα- ήταν μάλλον απαξιωτικό για τον Βαρουφάκη.

Η πτήση συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα, με την κυρία Βελκουλέσκου να ταξιδεύει για Ουάσινγκτον ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συνέχιζε το δικό του ταξίδι προς την Ζυρίχη όπου θα κάνει κάποιες διαλέξεις.

Σχετική εικόνα

Όπως και να έχει πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης επέστρεψε στην φυσική του «κλάση», την business class, μετά τις περσινές περιπέτειες στην οικονομική θέση και της «πρώτη-φορά-αριστερά» ταλαιπωρία στο στριμωξίδι των λαϊκών στρωμάτων.

Πιστός ακόλουθος του Λένιν, που όταν τον είχαν ρωτήσει γιατί ταξίδευε πάντα στην πρώτη θέση, είχε απαντήσει: «για να μπορεί και ο λαός κάποτε να κάνει το ίδιο».