Στα 9,10 ευρώ μείωσε την τιμή – στόχο του Ομίλου ΟΠΑΠ η Eurobank Equities σήμερα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στα 9,10 ευρώ μείωσε την τιμή – στόχο του Ομίλου ΟΠΑΠ η Eurobank Equities σήμερα

18.11.2015 20:46
Στα 9,10 ευρώ μείωσε την τιμή – στόχο του Ομίλου ΟΠΑΠ η Eurobank Equities σήμερα (18/11), σε έκθεση υπό τον τίτλο «OPAP: Regulatory pushback», καθώς εκτιμά ότι ο αντίκτυπος από την αύξηση της φορολόγησης στα τυχερά παιχνίδια είναι αρνητικός. Παράλληλα, διατηρεί αμετάβλητη την σύσταση «buy», ήτοι για αγορές.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει με την αύξηση της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η Eurobank Equities υπογραμμίζει πως ο φόρος θα βαρύνει τους παίκτες και όχι τον Όμιλο, ωστόσο τονίζει πως ο αντίκτυπος είναι αρνητικό, καθώς θα παρασύρει καθοδικά τα κέρδη του.
Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα προ φόρου (GGR) από το ΚΙΝΟ θα μειωθούν κατά περίπου 10-15%, με κάθε πτώση της τάξεως του 5% να μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 12 εκατ. ευρώ από τα EBITDA του Ομίλου. Ως απόρροια των νέων εκτιμήσεων, η Eurobank Equities αναθεωρεί καθοδικά, κατά περίπου 9%, τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA του Ομίλου το 2016. Ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση buy, καθώς οι μετοχές του ΟΠΑΠ πωλούνται με discount περίπου 20%, σε σύγκριση με τους βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017