Στα 38 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του WTI στο βασικό σενάριο της Goldman Sachs - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στα 38 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του WTI στο βασικό σενάριο της Goldman Sachs

11.09.2015 12:47
Στα 38 δολάρια ανά βαρέλι η τιμή του WTI στο βασικό σενάριο της Goldman Sachs
Οι διακυμάνσεις στο πετρέλαιο WTI είναι ιδιαιτέρως οξυμένες το τελευταίο διάστημα, με την τιμή του να έχει υποχωρήσει από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι στα τέλη του 2014 στα 45,12, περίπου, δολάρια σήμερα.
Τώρα οι αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποιούν για περαιτέρω πτώση των τιμών του WTI, ενώ διατυπώνουν την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει ως και τα 20 δολάρια ανά βαρέλι. Ειδικότερα, η Goldman Sachs υποβάθμισε τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες εκτιμήσεις για το πετρέλαιο WTI. Εκτιμά, πλέον, ότι η τιμή του θα υποχωρήσει στα 38 δολάρια τον επόμενο μήνα και στα 45 δολάρια το επόμενο δωδεκάμηνο, έναντι 45 δολαρίων και 60 δολαρίων αντίστοιχα, που αποτελούσε την προηγούμενη πρόβλεψη.
Σημειώνει παράλληλα, πως αν και δεν αποτελεί βασικό σενάριο, εντούτοις είναι άκρως πιθανό η τιμή του WTI να υποχωρήσει σύντομα στα 20 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η παγκόσμια παραγωγή συνεχώς αυξάνεται, άρα και τα αποθέματα, την ώρα που η ζήτηση υποχωρεί. Η Goldman Sachs εκτιμά πως η παραγωγή των χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ πρέπει να μειωθεί.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017