Στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή αυξάνει την τιμή-στόχο για την ΤΕΝΕΡΓ η Eurobank Equities

Στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή, από 3,10 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Eurobank Equities, διατηρώντας αμετάβλητη την σύσταση «buy».

Όπως αναφέρει, η εγκατάσταση ισχύος καθυστερεί όμως το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να επιταχυνθεί η προσθήκη ισχύος. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η κατασκευή 88 MW (72 στην Ελλάδα και 16 στην Πολωνία), με αποτέλεσμα η συνολική εγκατεστημένη ισχύ να διαμορφώνεται στα 736 MW μέχρι το τέλος του 2015, εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Eurobank Equities, οι έρευνες δείχνουν πως υπάρχουν ευκαιρίες για μειώσεις κόστους για τους operators αιολικής ενέργειας, ιδιαίτερα μέσω της αύξησης στις κλίμακες των αιολικών πάρκων, αν και η έκταση της μείωσης του κόστους μένει ακόμα να φανεί. Είναι ωστόσο γεγονός ότι οι λειτουργικές δαπάνες/MW της Τέρνα Ενεργειακής, με την πάροδο του χρόνου, μειώνονταν με την εγκατάσταση νέας ισχύος.

Αν και η Eurobank περίμενε πως η υλοποίηση οικονομιών κλίμακας θα συνεχίζονταν και φέτος, ωστόσο οι μέχρι στιγμής επιδόσεις ξεπέρασαν της εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, οδηγώντας σε ισχυρότερο του αναμενόμενου περιθωρίου EBITDA στην ενέργεια στο εννεάμηνο.

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, οι λειτουργικές δαπάνες ανά MW θα ανέλθουν στα 50.000 ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και θα μειωθούν στα 48.000 ευρώ του χρόνου, από 52.000 ευρώ πέρυσι και 66.000 ευρώ πριν από μερικά χρόνια.

Η Eurobank Equities σημειώνει πως πέραν των οικονομιών κλίμακας λόγω της αυξημένης εγκατεστημένης ισχύος, οι τάσεις σε ότι αφορά τον καιρό συνεχίζουν και αυτές να βελτιώνονται.

Η χρηματιστηριακή δεν προχωρά σε αλλαγές στις προβλέψεις της για τις προσθήκες στην εγκατεστημένη ισχύ, ενώ αυξάνει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις αλλά και για την κερδοφορία της Τέρνα Ενεργειακής.