Στα 116,8 δισ. δολάρια ανέρχεται το αμερικανικό χρέος που διακρατεί η Σαουδική Αραβία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στα 116,8 δισ. δολάρια ανέρχεται το αμερικανικό χρέος που διακρατεί η Σαουδική Αραβία

17.05.2016 05:54
Η Ιαπωνία διακρατεί 1,1 τρισ. δολάρια και η Κίνα 1,3 τρισ. δολάρια χρέους ΗΠΑ
___
Στα 116,8 δισ. δολάρια ανέρχεται το ύψος του αμερικανικού χρέους που διακρατεί η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα και αφορούν στον μήνα Μάρτιο.
___
Όπως σημειώνει το Bloomberg, που δημοσιεύει τα στοιχεία, η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται ανάμεσα στις 12 χώρες με τη μεγαλύτερη έκθεση στο χρέος των ΗΠΑ, αν και απέχει… αρκετά από τα 1,1 τρισ. δολάρια αμερικανικού χρέους της Ιαπωνίας και τα 1,3 τρισ. δολάρια έκθεσης της Κίνας.
Σχετική εικόνα
___
Σημειώνεται, επίσης, ότι η έκθεση της Σαουδικής Αραβίας σε χρέος ΗΠΑ μειώθηκε κατά 6% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του ίδιου έτους.
___
Ωστόσο, τα στοιχεία έρχονται να εγείρουν νέα ερωτήματα, καθώς τα αποθεματικά της Σαουδικής Αραβίας υπολογίζονται σε 587 δισ. δολάρια, με τις κεντρικές τράπεζες να επιλέγουν, συνήθως, το αμερικανικό δολάριο για τα 2/3 των αποθεματικών τους, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017