Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση τα καυτά κόκκινα δάνεια | Mikrometoxos.gr

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση τα καυτά κόκκινα δάνεια

15.06.2016 21:00

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ… ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ

Eπιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, που την τελευταία επταετία έλαβαν δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ και τα οποία μετέτρεψαν, εν μέρει ή στο σύνολο τους, σε εμβάσματα προς το εξωτερικό, αναζητά ο οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο κ. Δραγάτσης ζητά από τις τράπεζες εντός πέντε ημερών, να δώσουν όλες τις λίστες με τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έλαβαν δάνεια σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εμφανίζονται να έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Πολλά από αυτά τα δάνεια σήμερα δεν εξυπηρετούνται.

Τα στοιχεία που θα του αποσταλούν θα τα συγκρίνει με τις λίστες που έχει λάβει από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

__________________
Η επιστολή από το Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Ιωάννη Δραγάτση προς τις τράπεζες παραγγέλλει:
«Καλείστε να επισυνάψετε σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αρχείο των δανειοληπτών σας φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από το 2009 έως και σήμερα και με ελάχιστο ποσό 30 εκατ ευρώ.
Στο αρχείο να αναγράφονται όλα τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους οφειλέτες καθώς και τους νόμιμους εκπροσώπους αν πρόκειται για εταιρίες κατά την περίοδο των πληρωμών αλλά και την τρέχουσα περίοδο. Οι τράπεζες καλείστε εντός 5 ημερών να παράσχετε όλα τα στοιχεία».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017