Στα «σκαριά» έρευνα για τα 40 δισ. πού έκαναν «φτερά» από τις τράπεζες - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Στα «σκαριά» έρευνα για τα 40 δισ. πού έκαναν «φτερά» από τις τράπεζες

25.09.2015 09:32

■ ■ ■ Όταν ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος της κρίσης, το δ’ τρίμηνο του 2014, οι καταθέσεις στις τράπεζες ήταν περίπου 160 δισ. ευρώ. Σήμερα έχουν υποχωρήσει στο επίπεδο των 120 δισ., που σημαίνει χοντρικά ότι έχουν φύγει από τις τράπεζες περίπου 40 δισ.

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias

■ ■ ■ Από αυτά, λιγότερα από 10 δισ. έχουν φύγει στο εξωτερικό. Δηλαδή περίπου 30-35 δισ. ευρώ έχουν εξαφανιστεί. Πού είναι σήμερα αυτά τα χρήματα; Σε στρώματα; Σε θυρίδες; Σε ιδιωτικά θησαυροφυλάκια; Σε αμοιβαία; Πού κατέληξαν;

■ ■ ■ Αυτό αναρωτιούνται οι Αρχές, και με έγγραφο του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που εστάλη σε όλες τις τράπεζες, τις χρηματιστηριακές, τις εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ. ζητούνται τα στοιχεία για όλες τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κ.λπ.).

■ ■ ■ Το διάστημα στο οποίο επικεντρώνεται η έρευνα είναι από 1/6/2014 μέχρι 30/6/2015. Ο κ. Αθανασίου ζητά στοιχεία για τις πράξεις που έγιναν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εφόσον αυτές ήταν ύψους άνω των 500.000 ευρώ. Το θέμα συζητήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ειδική σύσκεψη που έγινε στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

■ ■ ■ Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση. Εκφράζει το νέο δόγμα στη μάχη της φοροδιαφυγής, οι έρευνες να κατευθύνονται στις μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις και να μη ζητείται αδιακρίτως ένας πακτωλός στοιχείων τα οποία είναι πρακτικά αδύνατο να ερευνηθούν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017