Σταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή, την καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή, την καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

06.06.2016 19:13

Ο Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε από το Βήμα της Βουλής τις αντίρροπες αρχές του νέου αναπτυξιακού success story, «στριμώχνοντας» στην τοποθέτησή του υποσχέσεις για «δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου» και δεσμεύσεις για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις θα εξειδικευτούν εντός των επόμενων 2-3 μηνών με υπουργικές αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «την δίκαιη ανάπτυξη. Την έξοδο από την κρίση με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, ώστε τα οφέλη να διανέμονται σε όλη την κοινωνία».

«Τι ανάπτυξη θέλουμε;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο, για να απορρίψει την πρόταση που στηρίζεται «σε χαμηλό κόστος εργασίας, σε χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης και σε ένα πλήρως απελευθερωμένο πλαίσιο». «Θέλουμε ανάπτυξη που στηρίζεται στην υψηλή προστιθέμενη αξία και στο προσωπικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου» εξήγησε ο ίδιος για να συμπληρώσει «θέλουμε μια δίκαιη και συμβατή ανάπτυξη για την αναδιανομή των εισοδημάτων. Θα εδράζεται στην σταθερότητα και στο ανέβασμα των μισθών».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή, την καινοτομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017