Σουλτς: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση – Τσίπρας: Υπόθεση της κυβέρνησης ο τρόπος κατανομής των βαρών

Επί τάπητος τέθηκαν τα δύο νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό από την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την ελληνική θέση τονίζοντας ότι ο τρόπος κατανομής των βαρών είναι υπόθεση της κυβέρνησης, στο βαθμό που η συμφωνία εφαρμόζεται πλήρως.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση αναφέρθηκε ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι κύριοι Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Την πλήρη και ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, εξέφρασε η επικεφαλής της ευρωομάδας Γκάμπι Τσίμερ. Την κ. Τσίμερ συνάντησε ο πρωθυπουργός μετά το γεύμα εργασίας που είχε με τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς. Ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει και τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο οποίος παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα.