Σοκ από τις εικόνες στη Συρία – Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε δημοσίευμα του Economist

Οι δύο φωτογραφίες αποτυπώνουν το φως των νυκτερινών εκπομπών από μεγάλες πόλεις της Συρίας, όπως αυτές ήταν τον Μάρτιο του 2011 και τον Σεπτέμβριο του 2015
Σοκ έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα δύο φωτογραφίες δορυφόρου που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Economist, οι οποίες αποτυπώνουν τη «ζωή» τη νύχτα στη Συρία.
Οι δύο φωτογραφίες αποτυπώνουν το φως των νυκτερινών εκπομπών από μεγάλες πόλεις της Συρίας, όπως αυτές ήταν τον Μάρτιο του 2011 και τον Σεπτέμβριο του 2015.
Μετά τη δημοσίευση των εικόνων, άρχισε παγκόσμια κατακραυγή για τις συνέπειες της πολιτικής των ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν ότι η αλλαγή καθεστώτος στη Μέση Ανατολή είναι για το καλό του λαού.
Τυπικά, το σύνολο των πολιτών υποφέρει από τη βάναυση καταπίεση ενός αυταρχικού καθεστώτος, που μερικές φορές κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Τις περισσότερες φορές όμως οι ΗΠΑ έχουν απώτερα κίνητρα για το σφετερισμό του πλούτου της Μέσης Ανατολής. Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, μετά και τη δημοσίευση των εικόνων.