Σκουρλέτης: Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκουρλέτης: Δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ

01.03.2016 20:51

Θετικά νέα επεφύλασσε η ομιλία του υπουργού Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη στη Βουλή, όπου προανήγγειλε ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ. Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως  «υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας» και άνοιξε παράθυρο για περισσότερες δόσεις τονίζοντας πως «μπορούμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργό ρυθμό».

Ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ «υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για τις ληξιπρόθεσμες με 36 δόσεις και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών που δεν τύγχαναν αυξημένης προστασίας.

Παράλληλα ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε και στα περιστάτικα που αναφέρθηκαν τόσο από τα ΜΜΕ όσο και μέσα στη Βουλή και σημείωσε πως υπήρξαν και περιστατικά αναληθή, όπως στα Τέμπη όπου ο άνθρωπος έμενε σε μία ιδιοκατασκευή που είχε πέσει το ρελιέ. Ή με τον άνεργο πατέρα 9 παιδιών που όπως αποδείχθηκε δεν είχε κάνει αίτηση να μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο καθώς την προηγούμενη χρονιά είχε εισοδήματα. Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης της ΔΕΗ. Υπάρχει όμως ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργούς ρυθμούς».

Όσον αφορά την διασύνδεση των νησιών ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η διασύνδεση των Κυκλάδων προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ότι η διασύνδεση της Κρήτης θα είναι πραγματικότητα σε 3 – 4 χρόνια και ότι η διασύνδεση των Δωδεκανήσων έπεται της Κρήτης.

Αναφερόμενος ο υπουργός Περιβάλλοντος στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας επανέλαβε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ. «Δεν θα υλοποιηθεί αυτό. Είναι έξω από τους σχεδιασμούς μας, όπως και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Είναι αναπτυξιακό αυτό;», αναρωτήθηκε.

Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει το πλαίσιο για την αγορά ενέργειας, αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορεί η απελευθερωμένη αγορά να γίνει με βίαιο τρόπο εις βάρος της ΔΕΗ, όπως ήταν το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ όπου ουσιαστικά έπαιρνε περιουσία της ΔΕΗ και την έδινε στους ανταγωνιστές της».

Για την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, της οποίας αμφισβητήθηκε η νόμιμη σύνθεση, ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης «δεν υπάρχει νομικό ζήτημα. Είναι νομικά καθαρή διαδικασία και αυτό φάνηκε από το ότι δεν υπήρξε νομική προσβολή της διαδικασίας από κανένα μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Το θέμα βγήκε γιατί γίνονται τώρα αλλαγές στην αγορά ενέργειας που δεν συμφέρουν κάποια συμφέροντα. Προσέξτε λοιπόν όταν κάνετε κάποιες ερωτήσεις».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017