Σκοτσέζικο ντους από Σαπέν για το χρέος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκοτσέζικο ντους από Σαπέν για το χρέος

08.03.2016 20:24

Δεν αφήνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν να ξεφύγει η συζήτηση για το χρέος, καθώς φροντίζει να διατηρεί την στάση αναμονής μέχρι να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, αλλά φροντίζει να σημειώσει την ευρύτατη συμφωνία μεταξύ των δανειστών για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

«Δεν είχα δει ποτέ να υπάρχει τόση συναίνεση ότι το ερώτημα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί» δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόσθεσε δε πως η στήριξη για την ανάληψη δράσεων που θα ρυθμίζουν το ελληνικό χρέος δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή, ειδικά αν η Ελλάδα ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση.

«Το ερώτημα του χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι ώστε να μην τους έχουμε σε κατάσταση πίεσης για πάντα» είπε ο κ. Σαπέν. Ξεκαθάρισε πως το κούρεμα του χρέους δεν συζητείται καθώς είναι «κόκκινη γραμμή» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο που δεν θα γίνουν κουρέματα. Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς. Αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εναλλακτικών» είπε ο κ. Σαπέν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017