Σκληρή ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ κατά εκδοτών εφημερίδων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Σκληρή ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ κατά εκδοτών εφημερίδων

08.05.2016 01:56

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ εξαπολύοντας επίθεση κατά των εκδοτών εφημερίδων, αλλά και κατά των δημοσιογράφων που υπέγραψαν το κείμενο «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ… ώρα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ», με το οποίο ζητούν την επανίδρυση του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες.

Η Ένωση Συντακτών επιτίθεται στους εκδότες οι οποίοι κυκλοφόρησαν «προτυπωμένες εφημερίδες ως δήθεν κυριακάτικα φύλλα», αλλά και σε αυτούς που «έδωσαν βήμα στον Κεδίκογλου να προαναγγέλλει νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ», αλλά και «έβγαλαν μπροστά τους κουμπάρους και άλλες εργοδοτικές συνιστώσες ως νέα… Αρχή, που δήθεν θα σώσει τον κλάδο».

«Δυστυχώς για αυτούς όμως, έχουν ονοματεπώνυμο. Άνεργοι και απλήρωτοι τους ξέρουν καλύτερα, επειδή αυτοί τους πέταξαν στο δρόμο», τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση που εξέδωσε…

«Η κυβέρνηση, με την χθεσινή τροπολογία, αποφάσισε να βάλει στη… θέση τους, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Με δόσεις θα μπορούν πλέον να εξοφλήσουν το λογαριασμό για τις άδειες, που θα πάρουν, οι υποψήφιοι καναλάρχες.

Και τα αφεντικά ανταποκρίθηκαν αμέσως:

– Κυκλοφόρησαν με ημερομηνία Κυριακής προτυπωμένες εφημερίδες, ως δήθεν κυριακάτικα φύλλα. Μόνο που είναι μπαγιάτικα.

– Έδωσαν βήμα στον Κεδίκογλου που προαναγγέλλει νέο “μαύρο” στην ΕΡΤ. Και οι δικοί του δεν ξέρουν πώς να τον μαζέψουν.

– Έβγαλαν μπροστά τους κουμπάρους και άλλες εργοδοτικές συνιστώσες ως νέα… Αρχή, που δήθεν θα σώσει τον κλάδο.

Δυστυχώς  για αυτούς όμως, έχουν ονοματεπώνυμο. Άνεργοι και απλήρωτοι τους ξέρουν καλύτερα, επειδή αυτοί τους πέταξαν στο δρόμο.

Η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει τον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν οι συνάδελφοι άνεργοι, απλήρωτοι, όσοι έχουν ακόμα εργασία και συνταξιούχοι μαζί. Η χθεσινή κινητοποίηση μας στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της Ίριδας, μαζί με τους τεχνικούς απέτρεψε την διανομή των εφημερίδων την Παρασκευή και έστειλε ενωτικό μήνυμα αποφασιστικότητας.

Η αυριανή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και η διαδήλωση των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ μπροστά στη Βουλή είναι η επόμενη απάντηση σε καταστροφικές πολιτικές και εργοδοτικά κέντρα. Είναι γελασμένοι όποιοι θεωρούν ότι θα μείνουμε υπάκουοι».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017